Naar Moskou

Dag 1, woensdag 17 mei 2006
In Moskou vrij fris, in de avond lichte regen. In de nacht regende het wat meer

We vertrokken met de auto naar het treinstation alwaar de trein om 5:07 vertrok richting Schiphol waar het met stevige vertraging aankwam. Ook de eerste vlucht met Austrian Airlines, vertrek 7:45, naar Wenen leverde wat vertraging op. De vlucht naar Moskou leverde geen vertraging op. Na een uur in de tergend langzame rij voor de douane te hebben gestaan ontmoete we onze contactpersoon Dmitry (veruit beste van allemaal) voor de transfer naar het hotel. Na het trekken van 6000 roebels (173 euro, het maximum) reden we naar het Hotel Tourist.

Hoewel de Nederlandse krant in het vliegtuig zon voor de volgende voorspelde wist het Russische weerbericht regen te voorspellen voor de volgende dag. Na wat boodschapjes en het terug ontvangen van de paspoorten gingen we per metro naar het centrum. Na het Rode Plein bekeken te hebben zochten we een restaurant op m.b.v. de Lonely Planet. Het eerste zat vol, de tweede was onvindbaar en de derde dicht. Terug in het centrum namen we het eerst volgende restaurant was redelijk goed beviel.

Na "het Rode Plein en kathedraal bij nacht" waardering 8 stapte we in de metro om na wat omzwervingen rond middernacht bij het hotel te arriveren.