Moskou, start Trans Mongolië Express

Dag 2, donderdag 18 mei 2006
Eerst bewolkt, later veel zon, daarna halfbewolkt, lenteachtig

Na een slecht ontbijt namen we de metro naar het Rode Plein waardering 8. Helaas is op donderdag het Kremlin dicht zodat ruim de tijd hadden om de overige bezienswaardigheden te bekijken. Eerst liepen ten zuiden van het Kremlin langs, bekeken het Kremlin met o.a. de goudkleurige daken waardering 7 en de Kathedraal "of Christ the Saviour" waardering 7 vanaf een brug er zette toen richting Ul Arab waardering 8, een toeristische winkelstraat alwaar de wat souvenirs insloegen en enkele postkaarten kochten. Omdat het te vroeg voor de lunch was namen we alleen een kopje koffie bij één van de restaurants. Een fout aangezien we later geen restaurants meer tegen kwamen.

Van Smolenskaya namen de metro naar Kievskayva (mooi station waardering 7) om vandaar, na een stuk lopen, de boot 250 Roebel pp (7,20 euro), waardering 7 te nemen tot voorbij het Kremlin. In het GUM waardering 7, een 19-eeuws gebouw met vele dure winkeltjes, aten we fastfood kip in het zonnetje onder glas voordat we St. Basil's kathedraal bezochten. Het kaartje kregen we gratis. Van buiten waardering 9 is het één van de mooiste gebouwen die ik ooit gezien heb maar ook van binnen waardering 8 is het de moeite waart.

Na nog een biertje op een terras en het bezoeken van diverse rijk versierde historische metrostations waardering 7 keerden we terug naar het hotel al waar we een 'late check out' hadden geboekt zodat onze kamer nog beschikbaar was. Na wat laatste boodschappen en het diner tegenover het hotelgebouw vertrokken we om 20:00 naar het station voor het begin van de Trans Mongolië Express. Op het station pinden we nog 5000 roebel (144 euro).

De trein #6 vertrok keurig om 21:32 met ons in een 1e klas coupé.