Trans Mongolië Express, dag 2

Dag 3, vrijdag 19 mei 2006
Zonnig tot licht bewolkt, op de perrons fris

De coupé was voorzien van een dekens, lakens en slopen en zo'n bank/bed sliep het best wel aardig. Oordoppen zijn wel praktisch om het geluid van de trein te dempen.

In de loop van de ochtend zijn de naar de aangrenzende restauratiewagen gegaan voor een ontbijt waardering 8. Deze was zo ruim bemeten dat een lunch overbodig werd. Het uitzicht vanuit de trein waardering 6, door de behoorlijk smerige ramen die helaas niet open konden, bestond voornamelijk uit bomen langs de spoorlijn. Zo af en toe reden we door een Stad(je) of dropje.

In de gang van de wagen hing een overzicht van de stops welke netjes nageleefd werd gedurende de reis. Ook de informatie uit de Lonely Planet klopte uitstekend. Op de meeste perrons in Rusland kon je allerlei voedsel en drank kopen. Aangezien wij hadden besloten gebruik te maken van de restauratiewagen hebben we maar weinig op de perrons gekocht.

In de avond konden we uit een menu kiezen (er werd aangegeven wat wel beschikbaar was) wat we wilden eten. Ook deze maaltijd was uitstekend evenals de grote fles (niet echt gekoeld) bier.