Aankomst Ulaanbaatar

Dag 7, dinsdag 23 mei 2006
Koud! Eerst bewolkt later wat zon.

We werden gewekt doordat de kachel weer op vol vermogen was gezet. De temperatuur liep op tot een adembenemende 32 graden. Buiten werden de eerste gers zichtbaar terwijl de trein door een licht heuvelachtig landschap zich naar Ulaanbaatar spoedde.

Op het perron werden we opgewacht en na een kort ritje afgezet bij het Guest House Tiara. Helaas bleek in de nabijheid geen restaurant voor ontbijt te bestaan zodat we, na het aantrekken van een windvaste jas, het stad inliepen. Pas in het centrum vonden we wat om onze maag te vullen waarna we het centrale Sükhbaatar plein met het standbeeld van Damdin Sükhbaatar en het Winter Paleis van Bogd Khan waardering 7 bezochten. De tempels met groene daken behorende bij het paleis daken waren een mooi gezicht, het paleis zelf wat niet zo interessant.De intree was 2500T (1,75 euro), het maken van foto's zou maar liefst 15 dollar kosten!

Na de lunch, prima broodjes en koffie bij Khan Brau, bezochten we het Klooster museum van Choijin Lama waardering 8 (2400T pp) welke bestaat uit diverse tempels met vele beelden. Zeker de moeite waard. De rest van de dag zwierven we door het centrum. Bij Sild Road Bar and Grill, met uitzicht op het klooster museum, genoten we van een prima maaltijd en een lekker biertje (een complete fles pp). Na nog wat biertjes bij een Ierse pub kwamen we tegen middernacht weer terug bij het Guest House.