Van Mandalgov naar Alanzadgad

Dag 10, vrijdag 26 mei 2006
Zonnig met alleen in de avond wat bewolking aangenaam.
300 km

Deze dag ging door de Gobi-woestijn waardering 7 bestaande vlakke of licht heuvelachtige kale vlakten met meer of minder graspollen, zeldzame gers, winterstallen, drinkbakken en enkele kuddes geiten, schapen en kamelen.

In de morgen na de koffiestop kregen we gelegenheid om zonder busje de woestijn in te lopen langs hagedisjes, torren en enkele kamelen. waardering 8 De lunch was in een klein plaatse. Omdat het restaurant door de voorraad heen was kochten we wat in een klein supermarktje om in het restaurant op te eten.

Een uurtje na de lunch reden we langs twee jonge verdwaalde geitjes. Aangezien ze zonder kudde ten dode opgeschreven waren besloten we ze een lift door de lege woestijn te geven. Wij ontfermden ons om het kleinste van de twee die we later Vondel noemde.

We verbleven die nacht in een gerkamp aan de rand van Dalanzadgad waardering 3 in een 4-persoons ger die we voor ons tweeën alleen hadden. De gers waren bijzonder mooi ingericht waardering 8 en er was warm water met koffie en thee aanwezig. Ook was er een prijslijst met allerlei drankjes, maar geen plek om deze aan te schaffen. Later bleek een andere ger over een minibar te beschikken maar weer niet over een prijslijst. ;)

Aangezien het gerkamp in Tuvshin niet meer tot de mogelijkheden behoorden verbleven we twee nachten in Dalanzadgad. Omdat hier geen kuddes geiten worden gehouden werden onze geitjes tijdelijk bij een Mongoolse familie onderbracht. Aangezien het gerkamp in Tuvshin niet meer tot de mogelijkheden behoorden verbleven we twee nachten in Dalanzadgad. Daarna namen we geiten mee naar Ongiin Khid.