Van Kharkhorin naar Hustai National Park

Dag 14, dinsdag 30 mei 2006
Eerst zon, later bewolking, in de middag wat lichte regen en daarna weer wat meer zon. Uit de wind was het redelijk.

Na een koud ontbijt reden we eerst naar een stenen penis waardering 4, vervolgens is het eerst over een goede asfalt weg, langs een Ovoo, over een bar slechte asfalt weg naar een dorpje voor een grote bak soep. Vervolgens over jeepsporen naar het Hustai National Park. Na het plaatsen van onze bagage in onze tweepersoons ger was het tijd voor de Przewalskipaarden safari. Omdat de wilde paarden de bergen intrekken bij slecht weer was het niet zeker of we ze ook daadwerkelijk zouden gaan zien.

Gelukkig zagen we na een uurtje rondrijden in het heuvelachtige groene landschap een eenzame hengst (zoom). Een stuk verder stuitte we op een groepje (zoom) van deze prachtige dieren, de enige wilde paarden die in hun oorspronkelijke leefomgeving leven ter wereld. waardering 8

Na een douche en het diner maakten we nog een mooie wandeling waardering 7, tussen twee heuvelruggen zodat we geen last hadden van de wind, door het rustige landschap met hier en daar wat leuke plantjes en zelfs rabarber. Na een biertje gingen we terug naar onze ger.

In dit Hustai tourist Resort gerkamp, wat ook in de winter open is, werden de gers warm gehouden door kachels gestookt met eerst hout en daarna kolen. Direct na het opstoken werd het erg warm in de ger waarna het langzaam afkoelde totdat na een uur het koud begon te worden. Vreemd genoeg was juist in dit gerkamp een gebrek aan dekens zodat het voor sommigen een onaangename koude nacht werd.