Terug naar Ulaanbaatar

Dag 15, woensdag 31 mei 2006
In de morgen een beetje zon en wat regen, later in de middag meer regen gevold door opklaringen, later in de middag meer zon, vrij aangenaam dankzij het gebrek aan wind.
95 km

Na het ontbijt volgde, voornamelijk dankzij het troosteloze weer, een wat saaie rit naar de hoofdstad. Rond 13:00 kwamen we aan bij het Peace Bridge Hotel.

Ook deze dat had Khan Brau lekkere broodjes waarna we bij de toeristeninformatie (in het postkantoor) kaarten kochten voor een traditioneel optreden. De rest van de dag bestede we aan wat souvenirs kopen en we brachten een bezoek aan het National Museum of Mongolian History. In dit vrij kleine museum (2500T pp) waren oude gebruiksvoorwerpen (tot 700000 jaar oud!) te zien en een series traditionele kleding waardering 7.

Om 18:00 begon de voorstelling "National Dance and Song Ensemble" van Khatan Ekh waar slecht een handvol toeristen voor was komen opdagen in het theater van de zojuist in mei geopende "Discover Mongolia Tourist Center". Er werd gestart met een matige traditionele dans. De rest van het uur durende spektakel was van top kwaliteit met ongelofelijke buikzingen, traditionele instrumenten en muziek en natuurwetten tartende acrobatiek van twee ultra lenige meisjes. waardering 9

Het was ons intussen gelukt om het Mongoolse geld, welke niet terug te wisselen valt, vrijwel op te maken. We kozen het Tja Mahal restaurant in het Bayangol hotel uit om te betalen (22080T, ruim 15 euro) met creditcard. Het eten was niet alleen behoorlijk pittig maar ook behoorlijk lekker.

Die nacht sliepen we eindelijk weer eens op een zacht bed.