Datong, het hangende klooster

Dag 17, vrijdag 2 juni 2006
In de morgen en in het begin van de middag bewolkt met een spat regen, later meer zon.

Na aankomst werden we niet opgewacht bij de trein maar op het station zelf. Het Hongqi Hotel lag direct naast het station. Communicatie met de gids gaf grote problemen.

Na het inchecken en een kwartier uitleggen dat ik nog geen Chinees geld had om het ontbijt te betalen reden we naar de Bank of China om 100 dollar te wisselen in Yuans. Na het buffet ontbijt in een deftig hotel (2 euro pp) begon de stadstour naar o.a. Shanhua Tempel waardering 5, met een Drakenmuur met 5 draken, Huayan Tempel waardering 6 en de Nine Dragon Wall waardering 7.

De buffetlunch (inclusief) met chinese specialiteiten was prima. Aansluitend reden we naar het Xuánkong Sì (het Hangende Klooster).
Het diner bleek inclusief de tour te zijn (niet volgens de boeking) en was met totaal onbekende ingrediënten van topkwaliteit. waardering 7

In de avond uren zijn we wat gaan lopen in de stad. De mensen hier waren niet gewend aan blonde Europeanen zodat ik aardig wat bekijk kreeg. De omschrijving dat Datong een akelige stad is kan ik niet onderschrijven hoewel direct achter de gevels van de grote straten de verpauperde bebouwing goed te zien was.