Yungang Caves, naar Beijing

Dag 18, zaterdag 3 juni 2006
Vrij zonnig in Datong, bewolkt waar de zon zwak door kwam in Beijing, vrij warm

De gids en chauffeur waren 20 minuten te laat vanwege verkeersproblemen (op zaterdag). Na het uit checken en ontbijt reden we naar de Yúngãng Shíkü (Cloud Ridge Caves. Helaas werd het bezoek aan het eind wat afgeraffeld door tijdgebrek. Ook de oorspronkelijk bedoelde Mongoolse hotpot werd vervangen door een meer standaard maaltijd. Met veel paniekerig gedoe werden naar het station gebracht alwaar we ruim een kwartier voor vertrek (12:27 trein #214 lokale prijs: 109 Yuan pp) in onze coupé zaten.

De omgeving werd naarmate we verder reden mooier maar door het steeds slechter worden van het zicht ging het uitzicht steeds meer verloren zodat we de muur ten noorde van Beijing miste. In Beijing stond de contactpersoon voor de deur van de wagon ons op te wachten en bracht ons naar het Sab Yuan Jin An Hotel.

Na onze spullen in de kamer te hebben gedumpt zochten we eerst een geld automaat op waar we 2000Y pinden (de postbankpin weigerde). Het was de bedoeling om bij Makye Ame zouden eten maar dit restaurant zat vol waarna we kozen het aangrenzende terras van Grandma's Kitchen waardering 8 voor wat burgers en koud bier natuurlijk. Een prima stekje vanwege de autoluwe straat waaraan de restaurants waren gevestigd. Achteraf waren we blij dat Makye Ame vol zat want het langdurende tradionele optreden zorgde voor een oorverdovende en gegarandeerd etenverpestende zang.