Chinesemuur

Dag 20, maandag 5 juni 2006
Eerst nog veel bewolking waar de zon zwak door kwam, later meer zon, voldoende om wat te verbranden, 33 graden, op de muur wat wind.

Met de contactpersoon van Tiara die ons van de trein had gehaald hadden we afgesproken om naar de muur te gaan. Hij was wel is waar duurder (lees minder goedkoop) dan een normale taxi maar hij sprak tenminste wat Engels. Na een vrij wilde rit kwamen we bij Jinshanling, zo'n 140 km ten noordoosten van Beijing. Na de aanschaf van twee flesjes water en wat koekjes, een toegangskaart 30Y pp, een landskaartje en een kaart voor de kabelbaan lieten we ons (langzaam) omhoog tillen. Na een stukje lopen betraden we de een wachttoren van de Chinesemuur voor een 9 km wandeltocht waardering 10 over de Chinesemuur.

Na weer een wilde rit naar Beijing (120km) kwamen we om iets over 18:00 aan bij het hotel. Met een nieuwe lading geld op zak, 2x2000 Yuan (400 euro) gingen we met de metro gingen we naar halte Wangfujing om in de wijk ten noorden van de halte wat te eten. De wijk was rustiger dan het kaartje in de Lonely Planet deed vermoeden en ook beide restaurants die daar aangegeven zagen we niet. We namen daarom maar een goed uitziend en rustig ander restaurant waar we een prima maaltijd kregen.