Verboden stad, Beijing

Dag 21, dinsdag 6 juni 2006
Eerst ligt bewolkt, later meer bewolking en in de avond wat regen, weer zo'n 33 graden.

Het was de bedoeling om te ontbijten waar we de eerste avond gegeten hadden maar omdat ik de verkeerde richting met de metro ging besloten we het eerste het beste restaurant te pakken waar wat anders te krijgen was dan een warme hap. Dit kwamen we niet tegen en voor we het wisten hadden we de 2 km al gelopen naar het grote Tiananmenplein (Plein van de Hemelse Vrede) waardering 8 waar we toen maar ontbeten in vorm van koekjes en flesjes fris.

We staken het plein over, lieten de rij voor het Mao Mausuleum voor wat het was en liepen onder de Tian an Men Gate 15Y pp. waardering 7 door. Vanaf de poort (intree, flesjes water mochten niet meegenomen worden) hadden we een goed uitzicht waardering 8 op het plein. We bezochten nog het Zhongshan Park (3Y pp) waardering 6 alvorens we de Verbodenstad betraden, 90 Yuan (9 euro) pp.

Ten noorden van de Verboden Stad beklommen we de heuvel in het Jingshan Park (intree 2Y pp) waardering 1 om boven er achter te komen dat het uitzicht ontoegankelijk was vanwege verbouwingen van de gebouwen aldaar. Hierna liepen we na het dichtbij gelegen Beihai Lake waardering 6 (10Y pp) met een terrasje aan de waterkant. Helaas ook hier weer verbouwingen aan de Yongan, pas vermeld als je boven bent.

We liepen verder langs het Qianhai Lake, een erg gezellige omgeving alwaar we aan de oostkant van het meer aten in het Kaorouji restaurant waardering 8, gezellig en uitstekend eten. Later in de avond liepen we langs de hutongs naar de westoever waar vele terrasjes uitnodigend lonkten. De oevers waardering 9 van het meer waren sfeervol verlicht en het geheel deed gezellig aan. Op het terras van Lotus Blue betaalde je echter Europese prijzen; 30Y voor flesje bier, 25Y voor een Sprite. Op het terras werden we verrast door een korte regenbui.
Op weg naar de metro namen we ergens een verkeerde afslag zodat we toch maar besloten om een taxi naar het hotel te nemen. In de regen kwamen we bij het hotel aan.