Xi'an, Terracotta leger

Dag 23, donderdag 8 juni 2006
Volop zon, later wat in de middag en avond wat bewolking, 33 graden.

De trein kwam 5 minuten vroeger dan het schema aan in Xi'an waarna we naar het Longhai Hotel liepen. Na het in checken, het dumpen van de bagage in de kamer en de toiletstop waren we precies op tijd beneden voor het pick-up voor de excursie naar het Terracottaleger. Waarom de excursie zo kort na aankomst moest beginnen is mij onduidelijk want we bleken de enige te zijn.

Na de tour werden we op ons verzoek afgezet in het centrum van Xi'an alwaar we eerst de lunch regelde. Daarna zette we koers naar de moslim wijk waardering 8. Een levendig gebied met vrij smalle straatjes en veel eettentjes (waar we niet graag zouden eten) en andere kleine winkels. Het straatje naar de grote moskee (wel groot maar we hadden geen zin om het te gaan bekijken) en de Drum Tower was bezet door stalletjes met voornamelijk goedkope souvenirs waardering 7. Na een verkoelend drankje beklommen we nog de Bell Tower 20Y pp waardering 6. De toren was van binnen niet zo geweldig maar het uitzicht op de straten was de moeite waard.

Al winkelend liepen we richting hotel waarbij we o.a. door een typisch Chinese marktstraat waardering 7 liepen, niet geschikt voor mensen met een gevoelige maag. In de avond kozen we een eethuis bij het station voor het avondeten. Helaas konden we geen gezellig restaurant ontdekken in de buurt van het hotel.