Van Xi'an naar Guilin

Dag 24, vrijdag 9 juni 2006
In Xi'an zonnig, later veel wind, 36 graden
In Guilin in de avond 23 graden met erg vochtige lucht, bewolkt

In de ochtend namen we een taxi naar de Big Goose Pagode (Xi'an Da Ci'en Temple 25 Yuan pp) waardering 7. Na het bekijken van enkele tempels en beelden betaalden we opnieuw (20Y pp.) om de pagode tot de bovenste etage te beklimmen. Dit leverde een aardig uitzicht op de stad op. Terug was het wat lastig om een taxi te krijgen.

In het hotel tegenover het Longhai hotel gebruikten we de late lunch waarna we nog even Geming Park waardering 5 bekeken om daarna, 2,5 uur voor het vertrek van het vliegtuig een taxi te nemen naar het vliegveld. We werden netjes voor de ingang afgezet door een kwade taxichauffeur die ons meer in rekening probeerde te brengen dan van tevoren (100 Yuan) was afgesproken. De vlucht naar Guilin verliep voorspoedig. De maaltijd op deze 1:50 uur durende vlucht was opvallend goed zodat we ruim voldaan in Guilin aankwamen.

Voor de uitgang van het vliegtuig in Guilin stond een bus te wachten die ons voor 20 Yuan pp naar Guilin wou brengen of voor 30 Yuan pp naar het Osmanthus Hotel. We kozen natuurlijk voor het laatste wat nog steeds een stuk goedkoper was dan een taxi.

In de avond liepen we een klein rondje door de stad langs een mooi verlichte rivier waardering 6 en door een stukje 'red light' gebied.