Van Guilin naar Yangshuo

Dag 25, zaterdag 10 juni 2006
Half bewolkt, later wat minder bewolking waar wel weer wat meer hogere bewolking, drukkend onaangenaam heet met 35 graden.

Om 8:10 werden we opgehaald. Na kriskras door Guilin te zijn gereden moesten we overstappen in een grotere bus. Deze bus reed naar de startpunt van de boottocht ver buiten Guilin. Om 9:30 gingen de trossen los van een stuk of 6 rondvaartboten voor de tocht over de Li River.

We kwamen om 12:40 aan in Yangshou waar we opgewacht werden, hoewel we geen transfer hadden naar het Li River Hotel. De gids bleek een avondvoorstelling in de aanbieding te hebben. De wandeling naar het hotel was nogal zweterig maar gelukkig beschikte de kamer over een prima airco.

Rosewood Café (vanaf 14:00 airco) liet ons genieten van een stevige lunch waarna we Yangshuo verder bekeken en wat souvenirs kochten. Het toeristische centrum waardering 8 is leuk om te zien maar de hitte tempert de gezelligheid. Afkoeling bij het water hielp niet echt en we besloten het de Mountain Water Garden (30Y pp) waardering 2 te bezoeken met de klim gedeeltelijk op de Green Lotus Peak waardering 0. Helaas ontbrak een uitzicht. Hierna gingen we terug naar het hotel voor de prikweg, de Deet en toch maar weer een lange broek want muggen zijn nog erger dan de drukkende warmte.

In de avond aten we bij Susannah's terwijl in de straten het gonsde van voetbal geluiden. In diverse cafés en restaurant waren live de beelden van het WK voetbal te zien. Met name de straat Xi Jie waardering 8 heeft in de avond een hoog Valkenburg in het hoogseizoen karakter.