Van Yangshuo naar Hong Kong

Dag 26, zondag 11 juni 2006
Yangshuo: Half bewolkt, later wat minder bewolking waar wel weer wat meer hogere bewolking, drukkend onaangenaam heet.
Hong Kong: lekker verkoelend met 23 graden en zo af en toe wat wind.

Na wat uitslapen ontbeten we ergens in een restaurantje aan de Xi Jie. We liepen nogmaals door het centrum heen en kozen weer een terrasje. Opnieuw lunchten we bij Rosewood Café.

Om iets over 14:00 werden we opgehaald en volgde een rit van 1,5 uur over deels zeer slechte weg naar het vliegveld. Hong Kong had hier een aparte deel van de vertrekhal met ook een aparte ingang. Na het wachten bij 'heeft u wat aan te geven' en het invullen van een formulier (het andere formulier was op), het wachten bij de incheck balie, het wachten bij de paspoortcontrole (alsnog het missende formulier invullen) en vervolgens wachten op handbagage controle en wachten tot het aan boord gaan.

De vlucht van een uurtje, met wat drinken en wat kaakjes, ging voorspoedig. In Hong Kong na de paspoort controle en het opvallend snel oppikken van de bagage konden we zonder problemen de overgebleven Yuans (2665Y) inwisselen voor Hong Kong dollars (2436$). We aten bij een Chinese fastfood restaurant op de luchthaven. Na het kopen van de metro kaartjes bij een automaat gingen met de ultra moderne metro naar station Kowloon. Vandaar wat het een stuk lopen naar het West Hotel.

Die avond bezochten een avondmarkt waardering 8 op een paar straten van het hotel vandaan. Hier liepen meer westerlingen rond dan op de Haagse markt. Maar in een aangrenzende tentrestaurant waardering 8 waren we weer de enige buitenlanders. In deze best wel gezellige tent dronken we tot diep in de nacht enkele lokale biertjes.