Hong Kong

Dag 27, maandag 12 juni 2006
Zwaar bewolkt en nu en dan regen. Tegen het eind van de middag droog, vrij warm maar niet heet. In de nacht pittige onweer.

Om 8:10 begon de dagexcursie Hong Kong Eiland. Als eerste bezochten we de Man Mo Tempel waarna we naar de halte van de Peak Tram waardering 7 reden terwijl het stevig begon te regenen. Boven bij Victoria Peak waardering 2 waren we in de wolken en was er geen uitzicht aanwezig. We besteden de beschikbare 20 minuten aan een soort ontbijt en koffie. Met de bus ging het weer naar beneden. Onderweg, net onder de wolken, kregen we nog gelegenheid om de skyline van Hong Kong te aanschouwen waardering 7. In de haven van Aberdeen maakten we een rondvaart waardering 7 tussen de woonboten door, met uitzicht op hoge flats. Na de "sierraden fabriek" konden we een half uurtje winkelen in de Stanley market waardering 5 aan de Zuid Chinese Zee voor we alweer terug reden.

Gelukkig hadden we nu wel ruim de tijd om het centrum van Hong Kong zelf te gaan bekijken. In de regen pakten we de metro naar halte Central. Na het veroveren van een lekker broodje met koffie werd het grotendeels droog en konden de vele wolkenkrabbers waardering 7 waaronder de hoogste van onderaf bekijken. Door straatjes dwalend waardering 7 en langs een dubbeldekker tram kwamen we bij de ferries uit waar het weer wat begon te regenen. Langs de kade, gelukkig grotendeels overdekt liepen we naar het Convention & Exhibition Centre vanaf de kade een geweldig uitzicht waardering 8 hadden op de wolkenkrabbers. Hier wachtte we tot het donker werd terwijl het uitzicht waardering 9 er alleen maar mooier op werd.

Na de lichtshow liepen we naar Lockhart Road maar helaas bleken beide in de Lonely Planet genoemde restaurant niet meer te bestaan. Omdat we deze laatste dag toch echt Chinees wilden eten kozen we tussen de vele nightclubs (15$ intree, voor de heren dan) voor een Chinees eethuis wat een niet geweldige maaltijd op leverde. Daarna namen we de metro van Wan Chai halte naar Jordan, terug naar het hotel.