Gebruikte foto's

De landschappen waren vaak mooi, foto's zijn daar slechts een heel erg zwak aftreksel van.
De dieren op de Galapagos waren vaak extreem dicht bij. De minimale afstand was 2 meter tussen ons en een dier maar in praktijk waren de dieren vaak dichter bij het pad. Veelvuldig kon ik de 30x zoom van de Panasonic niet volledig gebruiken omdat macro niet wordt ondersteund in combinatie met zoom. Soms was het nodig om een stapje terug te doen (wel uitkijken dat niet op een ander dier wordt getrapt) om het dier helemaal op de foto te krijgen. De Japanners met hun gigantische lenzen en statieven kwamen behoorlijk belachelijk over.

Geen enkele foto's is nabewerkt.

Alle foto's zijn door onszelf genomen met:

Tijdens de vakantie is ongeveer 10500 keer een foto gemaakt:

Bijna 757 van onze foto's zijn op deze site te zien.

De Ricoh deed het bij het snorkelen zeer slecht. Het scherm was nauwelijks te zien onder water. Na enige tijd leek er condens/vocht onder het scherm te zitten waardoor het zicht nog verder afnam. Veelvuldig keek ik boven water of de camera aan of uit was. De camera heeft heel veel moeite om scherp te stellen onder zeewater. Met zoom lukte geen enkele foto. Met name foto's bij het begin van het snorkelen wilde soms lukken. Na de laatste keer snorkelen met de camera bleek er ook condens/vocht achter de lens te zitten. Dit zou de onscherpe foto's verklaren. Het vocht/condens trok wel weg na verloop van tijd. Na de laatste keer bleef één van de 6 lampjes bij de lens constant branden, ook nadat de camera uit was geschakeld. Vanaf toen ben ik de Olympus van Augusta gaan gebruiken bij het snorkelen met een veel en veel beter resultaat.

De meest voorkomende oorzaken van het mislukken van foto's waren:

Aangezien het opladen geen probleem was was de derde batterij voor de Panasonic zelden nodig. De powerbank heb ik niet nodig gehad.