Þjórsárdalur, Seljalandsfoss, Skógafoss, Sólheimajökull, Vík

Dag3, woensdag 18 juni 2003, regen tot 15:00 uur
272 km over wegen 30, 32, 327, 32, 26, ringweg, 221 en weer de ringweg

Vanuit Flúðir reden we in de regen het dal van de rivier de Þjórsá in. Na een 600 meter lange goede onverharde weg vanaf weg 32 stopte we bij de eerste waterval van die dag, de Hjálparfoss. waardering 6 Even voor de afslag naar deze waterval was de afslag van vrij slechte weg 327 naar Stöng; een overkapte fundering van een boerderij uit de sagetijd. (altijd geopend en gratis) waardering 5 Een klein stukje verder over weg 32 was de afslag naar een nagebouwde boerderijmuseum Þjóðveldisbærinn gebouwd volgens de fundering van Stöng.

Na de brug over de over de Þjórsá reden we over de andere oever terug over vrij goede onverharde weg 26 met uitzicht op de Hekla vulkaan waardering 5, zoals vrijwel altijd deels in de wolken. Een 4 km lange slechte weg ging naar de waterval Þjófafoss. waardering 6 Weg 268 was zo slecht dat wij terug naar weg 26 moesten.

Via Hella voor de boodschappen ging het over de ringweg naar Seljalandsfoss, een mooie waterval waar je achterlangs kon lopen. Iets verderop kwamen we na een wandeling er achter dat de Paradísarhellir grot was ingestort. De 60m hoge Skógafoss was gelukkig nog wel in volle glorie te bekijken.

Het hoogtepunt van de dag bestond uit een bezoek aan de gletsjer Sólheimajökull, onderdeel van de ijskap Mýrdalsjökull.
Na een lange succesvolle dag zette wij de tent op de camping in het mooie dorpje Vík.