Jökulsárlón, Höfn, Djúpivogur, Egilsstaðir, Borgarfjörður

Dag 6, zaterdag 21 juni 2003, lichte regen, koud
476 km over wegen 1, 99, 1, (92), 94 en 947

Op het turfkerkje uit 1884 in Hof na reden we rechtstreeks naar het regenachtige gletsjermeer Jökulsárlón.

Het plaatse Höfn, weg 99, met een klein haventje leek saai en we zette de reis door in de regen langs de fjorden. Hier en daar was de ringweg onverhard en met name de plekken waar werk in uitvoering was was de weg slecht.

In Djúpivogur deden we boodschappen en dronken we in het oudste gebouw, het pakhuis Langabúð uit 1758, koffie. waardering 7 Het dure en kleine museum lieten we voor wat het was. Even verderop langs de ringweg stopten we bij Teigarhorn waar we een ter plaatse gevonden steen van zeoliet kochten.

Een stuk verder gaat de ringweg het dal Breiðdalur in. Het beginstuk was mede dankzij de wegwerkzaamheden zo goed als onbegaanbaar. De pas Breiðdalsheiði was een mooie en smalle vrij goede weg met mooie uitzichten en een zonnetje. waardering 7
Het laatste stuk naar Egilsstaðir was weer over een asfalt weg. Egilsstaðir had naast benzine en IJslanders in korte broeken ook nog een zomerse tulpen!

Over weg 94 reden door een breed naar de fjord Borgarfjörður alwaar we aan de voet van de rots Álfaborg onze tent op zette op de gratis camping. Later in de avond bezochten we de enkele kilometers verder gelegen vogelrots Hafnarhólmar.