Hotels

Wij verbleven in toeristen hotels en in enkele paleis hotels. Het waren redelijk goede hotels met goede service. De hotel kamers waren schoon en ruim ingericht. In de meeste hotels werkte de douche en/of bad niet echt goed.

Eten en drinken

Nergens ter wereld hebben wij zo goed gegeten als in India. Volg de adviezen van de reisleiding of van andere reizigers om de enkele extreem goede, en vaak goedkope, restaurant er uit te vissen. Experimenteer naar hartelust door de diverse vreemd klinkende gerechten te proberen.

De bier wordt geleverd in veelkleurige flessen van 70cl en smaak uitstekend. De wijn is belachelijk duur en daarom sterk af te raden. De voornamelijk Pepsi cola smaak iets anders dan wij gewend zijn.

Winkels

Afdingen is gebruikelijk in heel India. Sommige westerse producten zijn moeilijk te krijgen zodat zaken als persoonlijke hygiŽne kunnen beter vanuit Nederland worden meegenomen. Voor typische toeristen producten wordt vaak een toeristen prijs gerekend, voor de rest is India spot goedkoop.
Veel straat tentjes worden bemand door kinderen omdat toeristen sneller geneigd zijn van hen (uit medelijden) iets te kopen. Hou er rekening mee dat de opbrengt door de kinderen moet worden afgestaan aan de eigenaren van de verkoop tentjes.

Bevolking

IndiŽrs zijn zeer vriendelijke mensen die denken dat westerlingen niets zelf willen doen. Hou rekening met koppige verkopers en riksja bestuurders. Omdat slechts een klein deel van de lokale bevolking engels spreekt is het lastig om met de lokale bevolking te communiceren. De plaatselijke taal leren is door de vele dialecten ondoenlijk.

Armmoede

Het overgrote deel van de IndiŽrs zijn straat arm maar hebben voldoende voedsel. Bedelende kinderen zijn overal aanwezig maar zijn al tevreden met hotel zeepjes. Alleen in de grote steden zijn ook volwassen bedelaars actief. Kinderarbeid is in India helaas gebruikelijk.