Van Puerto Iguazú naar Ushuaia

Dag 8, dinsdag 20 januari 2009
Taxi's, vluchten

In de ochtend en begin van de middag zonnig. In Ushuaia was het half bewolkt. Buenos Aires 28°
, Ushuaia 8°.

Na een wat kortere nachtrust vanwege het lawaai in het hostel vertrokken we na het ontbijt met een taxi (vaste prijs 60A$, 13euro) naar de luchthaven. De vlucht ging op tijd (9:35uur) naar de luchthaven Jorge Newbery in Buenos Aires. Daar aangekomen bleek onze volgende vlucht van luchthaven te zijn veranderd! Dit was 5 dagen eerder doorgevoerd zonder melding per mail. Gelukkig hadden we tijd genoeg voor de taxi rit (160A$, 35euro) naar de internationale luchthaven Ezeiza. Vreemd genoeg moesten we in terminal A (voor internationale vluchten) inchecken en in terminal B de gate in lopen. De vlucht vertrok wel op tijd (15:35uur) en kwam aan rond (18:15uur). Bij de landing was het uitzicht over het eiland Tierra del Fuego niet slecht. waardering 7 De taxi naar onze hostal Malvinas in het toeristisch centrum koste slechts 20A$ (4,30euro).

Vreemd genoeg blijkt het in het zuiden van Argentinië een uur later (4 uur later dan in Nederland, wintertijd) te zijn dan in het noorden. Ondanks dat op alle kaarten dit gebied in dezelfde tijdzone zit. Een mogelijke verklaring zou zijn dat het noorden wel een zomertijd heeft maar in het zuiden niet. Zelfs een site als dutch.wunderground.com waar ik de tijd vooraf gecheckt had gaf de verkeerde tijd. Wat wel vreemd is omdat de zomertijd richting de polen meer zinvol is dan dichter bij de evenaar. Hoe dan ook, we hebben een avond een uur abuis geleeft.

Na het dumpen van de rugzakken verkenden we het centrum. We liepen eerst naar het haventje waar een aantal hutjes met tourorganisaties zijn verzameld. Hier boekte we de Pira pinguïns tour voor de volgende dag. Deze tour koste 240A$ (52euro) waarvan 190A$ voor de pinguïn boottrip en 60A$ voor de transfer. Er waren nog net twee plaatsen over. Vervolgens zochten we het kantoor van Canal Fun (aan de 9 de Julio, de Lonely Planet geeft een verkeerd adres) op. Helaas was er vrijdag geen plaats meer voor de gewenste 4x4 tour. Aangezien de Pira tour een stuk hoger op de lijst van "moeten we doen" stond dan de 4x4 tour hebben we het er maar bij gelaten, zonder een poging om de Pira tour te verplaatsen.

Het toeristisch centrum bestaat voornamelijk uit de gezellige straat San Martin waardering 7. Ushuaia heeft dankzij de kleurrijke bouwstijl zonder hoogbouw een prettige sfeer. De gebouwen steken mooi af tegen de bergen. We kozen een gezellig uitziende restaurant voor nog maar een stuk Argentijns vlees en wijn. Het hostel was meer een klein hotelletje en bezat geen gezellige bar.