Van Ushuaia naar El Calafate

Dag 11, vrijdag 23 januari 2009
Taxi, vlucht, taxi, huurauto
In de ochtend vrij zonnig, tijdens de vlucht bewolkt, in El Calafate wisselend bewolkt. Max. Ushuaia 10°

In de ochtend slenterden we nog wat door Ushuaia met een blauwe lucht voordat we bij Sara nog een lunch (2 pers. 53A$ of 11,40euro) en een taxi (op de meter) naar het vliegveld namen. Dit keer waren we vertrekbelasting 13A$ (2,80euro) verschuldigd. De vlucht vertrok volgens de laatste wijziging van 8 dagen daarvoor om 14:45uur. Kort na het opstijgen werd het bewolkt onder ons wat tot aan El Calafate zo bleef. Vanaf het vliegveld namen we een taxi, vaste prijs van 80A$ (ruim 17euro), naar het verhuurkantoor. Een Spaanstalige man ging bellen en een uur wachten later kon de sleuteloverdracht plaats vinden. (zie de huurauto voor meer informatie)

Met de huurauto reden het kleine stukje naar hostel America del Sur. Na het dumpen van de rugzakken in de kamer, met uitzicht, boekten we de "Mini Trekking" over gletsjer Perito Moreno. Zonder transport koste dit 350A$ (ruim 75euro en elke cent waard). Dit was zonder de parkintree van 60A$ (13euro). De klant kon niet kiezen om welke tijd hij de tour wilde gaan doen. We werden geboekt voor de afvaart vanaf Puerto Bajo de las Sombras om 11:00uur.

Daarna liepen we naar het centrum van El Calafate voor een verkenning, een zooi peso's pinnen en wat boodschappen; lunch bij de gletsjer kan het beste meegenomen worden. We brachten de boodschappen terug naar het hostel en dronken daar een biertje in het zitgedeelte met uitzicht. In de avond kozen we een restaurant in het centrum uit voor weer een laat diner.