Whalesound, walvissen en Glaciar Isla Santa Inés

Dag 16, woensdag 28 januari 2009
Boot
In de ochtend was het eerst lichte regen maar al snel droog en wisselend bewolkt met zo af en toe nog een spetter regen. Weinig wind.

Na het ontbijt vertrokken we om ruim half negen voor een walvistocht. Hoewel er wat buien in de buurt waren bleef het vrijwel droog. We zagen in de daarop volgende uren diverse walvissen, soms alleen, soms in groepjes tot 4 walvissen. De Bultrugwalvissen spoten (ademden) eerst een aantal keren en kwamen met hun rug wat boven het water uit tot ze een duik namen. Dat was het moment waarop de staart zichtbaar werd. Waardering 8 Geen van de walvissen zagen we van echt dichtbij.

Iets voor elf uur voeren we langs de kust van het pinguïn eiland "Isla Rupert". Hier zagen we o.a. pinguïns, zeeleeuwen, aalscholvers en Andescondors, deze laatste zowel in de lucht als op een klein eilandje met zeeleeuwen. Waardering 8 Na nog een aantal walvissen zagen we om halfeen twee orka's! Deze dieren komen hier zo heel af en toe langs en de kans om ze te zien is heel klein. waardering 9 Vervolgens voer het schip terug naar het kamp waar we om 13:15uur aanmeerden voor de lunch met uitzicht.

Na de lunch zette het schip koers door een ruig landschap naar de Santa Ines Gletsjer op zo'n ruime 30km varen. Waardering 8 De grote gletsjers in Argentinië komen in meren uit maar deze gletsjer komt in zee uit. Het zien van een dergelijke gletsjer is lastig te regelen. Meestal moet je een dure meerdaagse cruise boeken of vanuit Puerto Natales een dagtocht nemen die eindig in the Torres del Paine park. We hadden een goed uitzicht op de gletsjer, gelegen op het (eiland) Isla Santa Ines, en de bergen zonder last te hebben van laaghangende bewolking. Op de terug weg zagen, zij het met verrekijker en dan nog lastig te zien, een zeeolifant.

We kwamen diep in de avond aan bij het kamp waar we na een drankje van weer een uitstekende maaltijd konden genieten alvorens de tent in gaan.