Van Punta Arenas naar Puerto Natales

Dag 18, vrijdag 30 januari 2009
Huurauto
De dag begon behoorlijk zonnig. Later zagen we de zon nog zo af en toe met hier en daar een drup. In de avond was het bewolkt en behoorlijk koud. Op de vlaktes stond er veel wind.

We konden vandaag uitslapen. We reden over dezelfde weg als dag 13 maar nu richting van Puerto Natales. Onderweg zagen we eindelijk lama's (lama glama) welke dicht bij de weg aan het grazen waren. Ze werden vergezeld door een nandoe met vier jongen.

In Puerto Natales aangekomen zochten we het hostel Erratic Rock II op. Na het inchecken liepen we het centrum in voor de (late) lunch bij El Maritimo (niet aan de kust zoals dat in Footprint stond, 2 pers. 6200Ch$, 7,30euro). Hierna werd het tijd om souvenirs te kopen maar dat viel behoorlijk tegen. Er waren weinig souvenirs winkels en die hadden ook weinig keus. Opvallend was dat veel souvenirs pinguïns betrof die helemaal niet in deze omgeving voorkwamen. Lama's waren nergens te krijgen. We beperkten ons daarom maar tot een beeldje van een nandeo. We maakten een wandelingetje langs de kust met scholeksters en zwarthalszwanen met op de achtergrond de bergen. We pinden nog wat geld, kochten wat drinken en eten voor de volgende dag in het park en namen nog een kop koffie alvorens de stevige tippel naar het hostel aan te vangen.

Die avond namen we de auto om in het centrum wat te tanken (18000Ch$, 21euro) en te gaan eten. Het restaurant Los Pioneros, voor 2 pers. 13700Ch$, 16euro (geen alcohol dit keer), had een mooi uitzicht op zee maar was niet bestand tegen de gure wind zodat we maar snel na de maaltijd vertrokken. In het hostel legden we nog een kaartje alvorens het bed in te duiken.