Van Puerto Natales naar El Chalten

Dag 20, zondag 1 februari 2009
Huurauto
De morgen en middag waren wisselend bewolkt met wat lichte regen in de buurt van de grens. Later in de middag en in de avond steeds meer zon.

We vertrokken vrij vroeg en waren klokslag 8:00 uur bij de grens. De beide grens kantoren, 4 loketten, koste nu maar een half uur, mede omdat we niets meer in hoefden te vullen. We lieten de tank (meer dan) vol gooien voor 48A$ (10euro) en reden eerst dezelfde weg als op dag 13. Ook nu lege vlaktes aan weerzijde van de lege weg met alleen zo af en toe een klein meertje, met wat flamingo's, en bergen heel in de verte. Op de parkeerplaats met uitzicht op Lago Argentino en Rio Santa Cruz aten we wat meegebrachte koekjes. Een stuk verder sloegen we af richting El Chalten waarna het met uitzicht op Lago Argentino naar het noorden ging. Even voorbij Lago Argentino moesten we het tijdelijk zonder asfalt doen tot aan Lago Viedma. Weer op het asfalt sloegen we links af de kustlijn volgend naar het westen. De bergen van het Fitz Roy massief van het noordelijke deel van Parque Nacional Los Glaciares kwamen steeds dichter bij. Aan de overkant van Lago Viedma konden we de Viedma gletsjer zien liggen. Dankzij het vele asfalt (meer dan verwacht) kwamen we al om een uur of drie aan in El Chalten.

Na het inchecken in hostel In-Land-Sis regelden we de Viedma Ice Trek over de Viedma gletsjer (300A$, 65euro, zonder transfer) en lunchpakketten voor de volgende dag waarna we het centrum van het dorpje in liepen. We kozen een wat afgelegen bar Estepa voor een biertje van een liter met twee glazen. Dit beviel wel zodat er nog een biertje volgde. Intussen was Cerro Fitz Roy, geheel tegen zijn gewoonte in, uit de wolken gekomen. Een aantal foto's later liepen we een pizzeria in. Dit was een hele speciale pizzeria die we in Nederland niet hebben: Een pizzeria zonder pizza's. In een ander restaurant lukte het wel om een pizza te bestellen, evenals een fles wijn.