Van El Chalten naar El Calafate

Dag 22, dinsdag 3 februari 2009
Huurauto
In de ochtend half bewolkt, in de middag eerst meer bewolking en lichte regen gevolgd door zonnige perioden later in de middag en avond. In El Calafate terrassen weer.

Na het uitchecken reden we eerst de over een onverharde weg enkele kilometers naar het noorden naar de parkeerplaats bij Chorrillo del Salto. Een korte wandeling bracht ons naar de waterval. Waardering 7 Dat men de zaakjes goed voor elkaar had in het (gratis toegankelijke) Parque Nacional Los Glaciers (noord) bleek wel uit het feit dat hier een wc was! We reden nog een twintig tal kilometers door tot aan de brug over Río Blanco. Waardering 6 De top van Fitz Roy was in wolken gehuld maar Glaciar Marconi en Cordón Marconi waren wel zichtbaar. We hadden al besloten de optionele wandeling van 4uur retour naar Laguna Piedras Blancas welke hier begon niet te doen.

Terug in El Chalten kochten we nog een souvenirtje alvorens richting El Calafate te rijden. De route terug was hetzelfde als de heen reis met dit verschil dat de bergen nu alleen in de achteruitkijkspiegel te zien waren. Bij La Leona, net voorbij de noordelijke brug over de Rio la Leona dronken we nog wat. Verrassend genoeg kwam er een lama het restaurant in lopen. Het dier werd daar met de fles groot gebracht. Terug in El Calafate gooiden we eerst nog wat (40A$) benzine in de auto aangezien het lampje hiervoor was gaan branden. We checkten weer in bij America del Sur waar we dezelfde kamer kregen als tijdens het vorige verblijf. We regelden voor de volgende dag de "All Glaciers" boottocht en lunchpakketten.

In het centrum aten we een verlate lunch waarna we gingen shoppen voor een souvenir. Dit werd een maté kopje en rietje. Ook wisten we wat koelkastmagneten te scoren. De lama bleef onvindbaar. Het was zonnig met een aangename temperatuur zodat de terrasjes voor een drankje lonkten. We kozen er één tot de live muziek ons weg joeg. Op een ander terrasje veroverde de schaduw snel terrein en er stak een fris windje op zodat we besloten naar het hostel terug te gaan. We hadden daar een BBQ besteld welke om ongeveer half negen beschikbaar was. De BBQ koste 50A$ (11euro) op 'all you can eat' basis inclusief salade en een drankje, l liter bier dus. De BBQ met ondergaande zon smaakte prima.