Montevideo

Dag 26, zaterdag 7 februari 2009
In de ochtend half bewolkt. In de loop van de middag steeds minder bewolking en in de avond vrijwel onbewolkt. Temperatuur overdag was aangenaam met 24°, in de avond vrij fris.

Vanmorgen sliepen we wat uit en na het ontbijt liepen we over Plaza Independencia via Sarandi naar Plaza Constitución waar men net begonnen was met het opzetten van een aantal marktkraampjes. Het plan was om daar bij een bank wat geld te pinnen. De eerste bank uit de Lonely Planet bestond niet en de tweede was dicht. Ook andere banken bleken dicht te zijn zonder de mogelijkheid om bij de pinautomaten te komen. Wisselkantoortjes waren wel open en hadden meestal ook pinautomaten maar alleen voor de lokale bevolking. De pinautomaten bij de bank bij Plaza del Entrevero waren wel toegankelijk. Op ons gemak liepen we naar via Plaza Zabala, waar we parkieten spotte, waardering 7 en naar Mercado del Puerto. Aangezien hier alles nogal stil was bezochten we eerst Museo del Carnaval (50$U, 1,50euro) waardering 4 waar we volgens de Lonely Planet een goed inzicht in het carnaval gebeuren zouden krijgen. Dat viel wat tegen, het museum stelde weinig voor. Na een terrasje namen we de lunch in een restaurant aan Mercado del Puerto. Waardering 6 Binnen waren vele restaurants maar buiten was het mooi weer dus kozen we voor een restaurant met terras buiten.

Naast restaurants waren er ook diverse kleine souvenirshops waar we wat koelkastmagneten konden scoren. Door de oude stad, Ciudad Vieja, liepen we naar de pier Escollera Sarandi. Een geliefde plaats om te vissen en een plek met uitzicht over de stad. Waardering 6 Langs de boulevard en Plaza España liepen we terug naar Plaza Constitución. Het was daar intussen gezellig druk geworden om het rommelmarktje heen zodat het nog zoeken werd naar een vrij plekje op een terras. Met nog maar een litertje bier (98U$, 3euro zonder service kosten) en onder genot van een aardig live bandje op een tijdelijk podium een stukje verder, op konden we van het aangename weer genieten. Waardering 7

Het plan om te winkelen ging niet door want de winkels bleven dicht op een paar souvenirwinkels na. Hier vonden we nog een (piep)klein souvenirtje. Terug op de plaza was de rommelmarkt afgelopen en de terrassen weer leeg. We dronken een kop koffie op de 25e verdiepingen in het luxe hotel Radisson Victoria Plaza. De ingang lag aan Plaza Independencia maar het hotel lag achter een kantoorgebouw. Vanaf deze hoogte hadden we een goed uitzicht over de stad. Waardering 7 Na nog wat slenteren en een beetje vogels kijken, met achter ons tango-lessen op Plaza del Entrevero, waagde Augusta een softijsje. Het was tenslotte toch bijna einde vakantie.

Vroeg in de avond begon het behoorlijk af te koelen zodat we in het hotel wat extra kleding gingen halen. We kozen een tafel op de stoep bij Viejo Mitre voor het avondeten (2pers. 500U$, 15euro). Na een uur of tien begon het een beetje drukker te worden in het straatje, Bartolomé Mitre, waar een aantal pubs en een disco, Viejo Mitre, (saaie muziek voor een disco) waren gevestigd. In de verwachting dat de rest van het oude centrum ook zou opbloeien in de late avond ondernamen we verkenning. Het bleek bij het ene straatje te blijven. Gelukkig kwamen we niet voor het uitgangsleven naar Montevideo.