Vertrek uit Montevideo

Dag 27, zondag 8 februari 2009
Taxi, vlucht

In de ochtend half bewolkt maar al vrij snel werd het zonniger. Temperatuur vroeg in de middag was 27°.

Ook vanmorgen sliepen we wat uit aangezien het een hele lange dag zou gaan worden. Na het ontbijt checkten we precies om tien uur uit. De La Feria Tristán Narvaja Flea Market lieten we maar zitten want we hadden geen zin om met onze tassen (met spullen van waarde die we niet achter durfden te laten in het hotel) twee kilometer heen en dezelfde afstand terug te gaan lopen. Zo aan het eind van de vakantie wordt je nu eenmaal een beetje lui. De grote rugzakken achterlatend liepen we waar het oude centrum in met het plan om een terrasje in de zon te gaan pakken. Het bleek dat de terrasjes verdwenen waren en alles, zelfs Macdonald en Burger King, dicht was. Er zat niks anders op dan op een bankje op Plaza Constitución te gaan zitten.

Rond twalf uur gingen we op zoek naar een plek om te lunchen. Helaas was alles nog dicht. We vonden alleen een klein supermarktje met een klein terrasje en gekoelde dranken, inclusief flessen bier. Over Plaza Independencia en door Av. 18 de Julio liepen we naar het hotel om van daar om half twee een taxi te nemen naar de luchthaven. Toen bleken de eerste restaurants open te gaan. De taxichauffeur nam de langzame route om de meter wat hoger te krijgen maar omdat het zondag was bleef de schade beperkt tot 380U$ (bijna 12euro).

Ondanks dat we heel vroeg waren konden we direct in de rij gaan staan om in te checken. Dit liep voor het eerst niet lekker. We hadden in het computersysteem van Iberia geen code wat een behoorlijke wachttijd opleverde. Het werd echter wel geregeld. Lastiger was dat we elk de Uruguay stempel miste in het paspoort. We hadden bij aankomst wel degelijk de paspoorten afgegeven bij de douanebeambte. Hij was toen stevig aan het tikken maar blijkbaar wist hij niet dat hij buitenlandse paspoorten van een stempel moest voorzien. Zelf haden we daar niet opgelet want je gaat er toch van uit dat een beambte het allemaal wel weet. We moesten dus daar de immigratie. Daar sprak men geen Engels maar gelukkig was iemand achter ons zo aardig om te vertalen. Als we in het computer systeem zouden staan dan zou het niets kosten anders werd het een boete. Het koste niets en we kregen een stempel op het ingevulde douane papiertje.

Dankzij de vroege komst op de luchthaven hadden we nog genoeg tijd om een broodje en fris in het restaurant te bestellen. Een tweede broodje om het geld op te maken bleek niet nodig; het restaurant was prijzig (totaal 378U$, 11,50 euro) genoeg. De internationale luchthavenbelasting was 31US$ (23euro).

De vlucht naar Madrid vertrok op tijd om 17:30uur. Bij zonsondergang verlieten we Zuid-Amerika.