De reis van 2012 naar Java en Borneo

dag 25 weer naar huis

Geplaatst op door Augusta

Na het onbijt in het hostel genomen hebben gingen de de zondags markt op en kochten ons laatste souvenirs.
Daarna gingen we terug om uit te checken en en met de taxi naar het vliegveld te gaan toen we aan kwamen hadden we twee uur vertraging en dat tijdens mijn 100ste vlucht. na tweeuurtje konden we eindelijk aan boord gaan en na twee uurtjes zijn we geland op Singapore en gingen lekker neuzen op het vlieg veld,want we hadden toch tijd zat( 7,5 uur) daarna zijn het hardrock cafe ingegaan wat gaan eten daarna de vlindertuin bekeken en nog wat gelopen en toen hebben we in gestapt om 13,15 uur tevliegen.
We komen als het goed is om 7,10 aan op schiphol.

image

 

dag 24 neusapen en andere beestjes

Geplaatst op door Augusta

Na het ontbijt gingen we nog naar platform a toe waar de neusapen werden ge gevoedert,daarna gingen we naar platform b toe,daar zagen we nog een ander soort apen die kwamen heel dichtbij je kon ze bijna aaien en aten uit je hand, verder zagen we nog een horn bill een groote vogel en een hele grote hagedis uit een drinkbak komen.
Daarna zijn we met het busje weer terug gegaan en hebben we uitgecheckt en heeft het busjes naar vliegveld gebracht daar eerst geluncht en stapte op het vliegtuig naar K.K toe en toen hebben we een taxi genomen om naar hostel tegaan waar we eerst ook waren even gerelaxt een hebben we een toer gedaan Mari Mari culture vilage gaan doen daar hebben Jan en ik een henna tatoe laten zetten en we hebben allerlei demostatie bij gewoond en gedineert.
Daarna werden we met het busje weer naar het hostel gebracht en zijn we wat gaan drinken in the upstar een bar dus. daarna zijn weer terug gegaan en in onze bedje gedoken dit is voor de laatste keer en dan gaan weer naar huis!!!!

image

image

image

image

image

 

dag 23 neusapen

Geplaatst op door Augusta

Vandaag zijn we na het onbijt en uit gecheckt tehebben met de jetty(bootje) weer naar sandakan gevaren.
Daar hebben we geluncht bij een engelse theetuin en na de lunch zijn met een busje naar Nipah lodge gereden nadat we ingecheckt hadden en en op onze kamer gestaleert te hebben zijn we met een busje naar Labuk BayProboscis monkey sactuary gereden en eerst een film van de neusapen gezien en daarna gingen we naar de neusapen toe er waren daar twee groepen van die neusapen die werden bij gevoedert van af een platform verder zagen nogwat eekhoorn en horn bill een grote vogel die alleen in borneo voorkomt.
Daarna zijn we met het busje naar het resort terug gereden en hebben even wat gerelaxt en wat geten in het restaurant van het resort na het eten gingen we nog een nacht wandeling doen over board walk (pad) dar zagen we een kikker,wat vuurvliegjes en krabbetje die omhoog kruipen.
Na een uurtje gingen we met de bus weer terug naar het resort en namen we een drankje ehbben we nog de fotos bekeken van de neusapen.
Toen zijn we naar bed gegaan.

image

neusaap

image

image

image

 

dag 22 pygmeeen olifanten

Geplaatst op door Augusta

Vandaag werden we heel vroeg gewekt om in allevroegte een rivier cruise te doen, onderweg zagen we veel soorten vogels, grote hagedis en een paar krokodillen en een soort marter.
Toen gingen we terug naarde lodge voor een ontbijt en na het ontbijt gingen we een stukje over pad lopen(board walk) daar kregen we uitleg over planten en dieren. toen hadden we tijd over gingen we lunchen in het restaurant van de lodge en na de lunch weer een rivier cruise maken na een tijdje gevaren zagen we eindelijk de pygmee oifanten in groep van ongeveer 12 olifanten waren verder zagen nog een groep kleine aapjes, krokodil en nog wat vogels.
Daarna zijn gaan dineren in het restaurant van de lodge, na het eten gingen we nog een nachtcruise maken en zagen een paar uilen, een paarsoorten kingfishers, een rat een paar kikkers en krokodil lang s het water zitten.
Na een uurtje waren we weer terug gingen ons opfrissen en wat gaan drinken toen naar bed.

image

olifant

image

image


dag 21 apen

Geplaatst op door Augusta

Nadat we hebben uit gecheckt werden we op gehaald met het busje om voor de 3e keer naar sepilok te gaan voor de voedertijd van de oerang oetangs tegaan.Daar kregen we een video show over hoe hun stichting in zijn werk gaat.
Daar waren een soort makaken die viel achter mijn rug aan in schrok me rot.
Daarna gingen lunchen bij een hotel na de lunch gingen we met de bus naar de haven toe om naar sukau te gaan de boot tocht duurde 2 uurtjes voor we aan kwamen.
Nadat we hebben ingecheckt en onze kamer hebben opgezocht moesten we na 3 kwartiertjes weer in eeen bootje stappen voor een rivier cruise onderweg zagen de wat kleine apen die een groep waren en daarna zagen we de neusapen met hun leuke neusjes na een tijdje later kwamen weer bij het resort weer aan kregen even de tijd om op te frissen en daarna tegaan dineren.
Na het diner gingen lekker douchen en een drankje genomen en toen lekker naar bed

image

neusaap

image

image


dag 20 oerang oetangs

Geplaatst op door Augusta

Vandaag gingen vlak na het ontbijt weer met een bootje (jetty) van turtle island naar Sandakan toe.
Daarna gingen we met de bus eerst een paar mensen ophalen van het vliegveld.
Toen gingen we met de bus naar Sepilok toe om de oerang oetangs te zien hoe ze gevoedert werden, waren 2 oerangs oetangs die kwamen eten en af en toe slingert een met gekke bewegingen om een touw en gingen +_ een halfuurtje later gingen ze weer het oerwoud weer in lieten ze niet meerzien.
Toen gingen we met de naar het eco resort om in te checken, nadat we de kamer hebben we ingestaleert gingen we luchen in het restaurant.
Na de lunch gingen even releaxen en om+- gingen we weer naar het park weer terug en toen zagen we een oerang oetang heeel dicht bij rare capriolen uithalen en ging ons goed bestuderen en later weer het oerwoud in
, toen het voeder tijd was kwam een oerang oetang met een twee maanden oude baby aan daarna kwamen nog twee eraan om te eten.
Later gingen we weer weg en gingen wij naar de uitgang lopen en onderweg kwamen we een soort insekt tegen die maakte een soort zaag geluid dat het pijn in de oren had daarna zij wat gaan drinkenen weer terug gegaan naar onze kamer even gerelaxt en toe zijn we gaan eten in het restaurant.
Daarna hebben we nog een drankje genomen en naar bed gegaan.

image

image

Oerang Oetang

image

image

image


dag 19 snorkelen en schildpad

Geplaatst op door Augusta

vandaag gingenwe in allervroegte naar het vliegveld lopen om naar sandakan tevliegen, na 45 min kwamen we aan in sandakan en daarwerden we opgewacht door gids van de tour daarna gingenwe met de naar het hotel voor een korte stop.
Daarna gingen we met een bootje( jetty) naar het turtle island toe dit duurde een krap een uurtje om erheen tekomen en onderweg kwamen we bij de filipijnen.
Toen we op het eiland aankwamen hebben we ons eerst ingecheckt en even gerelaxt daarna zijn we gaan lunchen en na de lunch zijn we gaan snorkelen.
Toen we aan het snorkelen waren zag heeeel verschillende vissen kleuren en maten.
Na het snorkelen even douchen en relaxen om 7.00 kregen we een presentatie over de schildpadden, daarna zijn we gaan eten en na het eten wachten we af wanneer er schild pad op het eiland was om haar eitjes te leggen toen moesten ons haasten om naar het strand te gaan want daar was ze om te eitjes te leggen.
Je zag aan haar oogjes dat intranche was en niet in de gaten had dat haar 50 eitjes werden meegenomen om elders in te graven zodat de kleintjes als ze uitkomen niet door de roofvogels worden opgegeten.
Daarna gingen we naar een plek toe en zag hoe de eitjes weer werden begraven en over 60 dagen kwamen ze uit.
Toen dat gebeurt was gingen weer naar een ander plek waar we ze uit gingen zetten zodat ze naar de zee konden zwemmen voor meer overlevings kansenen een volwassen schildpad mogen worden.
Toen ze naar de zee waren gingen we weer met z,n allen weer terug.
Daarna zijn we naar de kamer gegaan om te slapen.

image

schilpadjes

image

image

image

image


dag 18 canopy en strand

Geplaatst op door Augusta

vandaag zijn we vroeg op gestaan om de canopy walk tedoen,canopy is een wandeling over het oerwoud van een staelen brug die erg wiebelt.
Na de wandeling over die brug zijn op ons eigen houtje weer terug gelopen naar het park en namen we een pickup om naar het resort te gaan.
Daarna zijn we gaan ontbijten inhet restaurant gingen we weer naar de kamer weer terug om te douchen en verder in te pakken om naar het vliegveld tegaan.
Nadat we hebben ingecheckt stapte weer het vliegtuig in en even later landen we weer op miri om weer stempel tehalen en later weer ingestapt te zijn landen weweer op K,K, en namen we een taxi om naar het hostel te gaan en hebbben ingechekt te hebben zijn we eerst een stukje lopen kijken waar moeten zijn voor het vlieg veld.
Daarna zijn we het strand gegaan en wat gaan drinken op een terrasje daarna zijn we langs het strand gan lopen met onze voeten in het water, we zagen op het strand allemaal kleine kreeftjes die kropen weg in het zand.
Daarna zijn we aan het strand gaan zitten en wat drankjes genomen en naar de zonsondergang te gaan kijken deze keer was het erg mooi van kleur.
Daarna hebben we eten besteld en gaan eten en na het eten nog een drankje genomen aan het strand en heb deze dag geblogd.
Daarna zijn we naar de hostel gelopen en gaan slapen.

image

canopy

image

image

image

image


Dag 17 De tours

Geplaatst op door Augusta

Na het ontbijt ben ik samen met Jan naar het begin van het park gereden met de pickupJan ging de Valley walk doen en Ik de Fast lane doen.
Toen Jan op weg was ging ik relaxen tot mijn tour begint.

Jan: Met 6 andere toeristen en een gids vertrokken naar de Deer Cave. Diep in de grot verlieten we de ‘show cave’ route welke we de vorige dag gedaan hadden en daalden af naar de rivier onder in de grot. Deze rivier staken we diverse keren over door het water. Met wat stevig geklauter bereikten we het de ‘Garden of Eden’ uitgang; een andere uitgang dan de grootste grottoegang ter wereld waar we binnen kwamen. Door het bos liepen we een heuvel over waaracher een waterval zich verschool. Hier was gelegenheid om onze lunch op te eten en te zwemmen onder de waterval. We liepen dezelfde weg terug naar de bat exodus uitzicht punt. Nadat de laatste lange sliert bats uit het zicht was verdwenen liepen we terug naar het parkcentrum en vandaar met de shuttle naar het resort waar ik iets over half acht aankwam.

Augusta: Ik heb daar lekker wat gedronken en heerlijk geluncht, na de lunch gingen met nog twee mensen de toer doen .
We gingen met de jetty een stukje varen tot we bij een trap kwamen die we moesten nemen daarna liepen heel op ons gemak het pad af tot we bij de ingang van de grot waren,moetsen we eerst door een kleine ingang de grot in,als je een tijdje erdoor heen was werd het steeds meer breder en zag je eerst een klein bruin vogeltje en later zag je het nest van het vogeltje met jonkies erin die schreeuwen het uit nadat we dieper in de grot kwamen zagen we vleermuizen hangen en niet veel later gingen ze wat rond vliegen weer een stuk verder de grot in zagen we van witten kleine kreeftjes lopen en wat van wat grottere spinnen.
Halverwege de grot moesten we de zak lampen uit doen werd het pik pik donker je hoorde de vleermuizen vliegen schreeuwen na 5 minuten ging de lampen weer aan gingen we weer verder onder weg kwamen we wat stalagnieten die waren erg groot mooi en puntig.
Na de grot gingen weer op ons dooie gemak weer terug lopen naar de jetty toe en gingen weer de rivier over naar het uitgang van het park. heb ik daar nog een ijsje gegeten en de pickup weer terug naar het resort en wachten op Jan.


Dag 16 De grotten

Geplaatst op door Augusta

Na het onbijt gingen we de jetty(soort bootje) de rivier oover , onderweg stopte we bij een dorpje waar we op een marktje een soufenirtje konden kopen die de lokale bevolking hebben gemaakt.
Daarna ginen we weer met het bootje weer verder en stopte bij de gave of wind die we gingen bezoeken en daarna gingen we gave bezoeken.
Na het bezoeken van de grotten zijn we in de rivier zwemmen wateen verkoelde verwelkoming was gingen na het zwemmen gingen we lunchen .
Na de lunch gingen we weer verder met de boot en stopte bij de ingang van de het park van het park gingen we 3,8 km lopen
om naar de lang gave te gaan en in de zagen bijna bij de ingang 3vleermuisjes hangen toen we weer verder liepen kwamen we van die kleine zwaluwtjes tegen.
Het was een smalle grot met laag hangen de plafonds waar je bij je moest bukken om niet te stoten.
Daarna gingen naar de Deer gave lopen en zagen de grootste ingang van de wereld en in die grot waren allemaal vleermuizen die kon je goed ruiken.
Onderweg kwamen we in een poeltje een soft shell schildpad tegen.
Na de grotten gingen we zitten wachten of de vleermuizen uitvlogen, ze vlogen eruit!!!!!! wel als het er niet meer waren.
Toen gingen we de dezelfde weg weer terug tot de uitgang van het park en namen we een pickup om weer naar het resort te gaan en namen we en lekkere douche en ging toen eten tijdens het eten kregen weweer een show van een dance groep met een demonstratie.
Daarna gingen weweer wat drinken oponze kamer engaan slapen.

image

grot

image

image

image

image

image

image


dag 15 naar Mulu

Geplaatst op door Augusta

Vanmorgen na het ontbijt uit het hostel zijn we de stad ingegaan voor een soufenir,maar somige winkels waren nog gesloten toen zijn we maar terug gegaan en even op de kamer van het hostel gaan zitten wachten voor het uit checken en wachten op de taxi om naar het vliegveld te gaan nadt e hebben ingecheeckt en een soufenirtje hebben gekocht in het vliegtuig gestapt ongeveer een klein half uurtje later zijn we in Miri en moesten we de vliegtuig uit om nog een stempeltje tehalen en gelijk moesten we instappen en niet veel later landen we op Mulu en werden we opgewacht op de pickup van het resort.
Nadat we hebben ingecheckt kregen we uitleg wat we die dag gingen doen en wat we moesten meenemen.
Daarna zijn we op de kamer ingegaan en uitgerust een stukje wezen lopen hebben wat gedronken op ons eigen veranda daar hebben we veel eekhoortjes en hagedisjes gezien.
Toen zijn we gaan eten in het restaurant van het resort,bij het eten kregen een show van Seri Melani dance groep.
Toen zijn we op onze kamer wat gaan drinken.


dag 14 Kota Kinabalu

Geplaatst op door Augusta

Van morgen vlogen na een half uurtje naar K.K.(Kota Kinabalu) in het vliegtuig zaten maar 7 personen in en voor het balans zaten we verspeid in het vliegtuig.
na de vlucht namen we een taxi naar ons hostelletje en hebben ingecheckt.
Daarna zijn in de stad bij de burgerking een hamburger eten en na
de lunch zijn we de stad ingegegaan om te winkelen en wat te drinken. even in weer naar het hostel weer terug zijn we eerst in de stad wat gaan drinken bij een ander restaurant wat eten en hebben we bij nog een ander restaurant een drankje genomen en weer naar het hostelletje weer terug omte slapen.

image

kampong

image


dag 13 bush walk

Geplaatst op door Augusta

Vandaag moesten we weer vroeg op want we zouden opgepikt worden voor de toer we kregen van hotel onbijt je mee.
Toen de toer guide kwam zei dat de toer die we zouden doen niet kon want de water val was droog geworden en de canopy niet doorging.
Maar hij had een alternatief een wandeling door de oerwoud en door een eco village we gingen maar mee het was niet wat we wilde.
Je moest toch wat doen !!!!
We moesten naar plek toe waar je met een water taxi heen moest dit duurde+- 3 kwartier bij banga werden we opge pikt door de gidse die nam ons mee door de oerwoud heen af en toe rusten we even uit voor een slok water.
Midden in het oerwoud gingen we de lunch klaarmaken werd opeen hout vuur de bamboe gelegd het moest 50 min koken onder tussen ging jan nog een wandeling maken ik bleef achter wat erg saai was ( de hele toer viel erg tegen) na de lunch gingen we weer verder lopen tot we weer bij village was namen we een kopje thee gingen vroeg weg dan het bruikelijk was.
Terwijl we wachten voor de chauffeur gingen we in een gezammelijke huis kijken hoe de dag door brengen.
Daarna bracht zij ons weer naar de voor de water taxi plaats het afscheid was erg koel .
Toen we in de water taxi zaten zag jan een krokodil en ik een neus aap aan de boom hangen.
Toen we weer aan kwamen gingen we eerst naar de het kantoortje van de organisatie van de toer hebben we een klacht ingedient.
Daarna zijn we naar het hotel gegaan om te relaxen en daarna te eten.
Na het eten weer terug naar het hotel.

image

bush walk


dag 12 brunei

Geplaatst op door Augusta

Vandaag zijn we in alle vroege ochtend naar Brunei gevlogen dus we hebben indonesie verlaten.
We werden op vliegveld op ge wacht van iemand van het hotel.
Toe we in gecheckt waren en onze hotel een kamer hadden toegewezen,zijn we de stad ingegaan en gaan lunchen in broodjes zaak daarna hebben we moskee De omar alisalffuddien bezocht ,we moesten eerst onze schoenen uitdoen en ik kreeg een zwarte jurk aan die telang was.
Toen zijn wat gaan drinken en winkelen en een kampong dat zijn huisjes die op palen in water staan bezocht .
terug gevaren naar de overkant de Tamu Kianggeh na een haastig toilet bezoek bij een openbare wc.
Zijn we met de bus naar Jame �sr Hassani Bolkiah moskee gegegaan , weer moest ik daar een zwarte jurk aan.
Terug namen we weer de bus naar de stad en weer naar hotel om aftekoelen ,want die dag was wel erg warm.
Na het relaxen zijn we gaan eten bij de pizzahut.
Na het eten weer terug gegaan naar een moskee die mooi verlicht was voor fotootje daarna weer naar het hotel , weer om vroeg op moesten voor de jungle toer.

image

moskee

image

image

image


dag 11 bromo vulkaan en waterval

Geplaatst op door Augusta

Vandaag moetsten we zeer vroeg op om met de jeep naar de zonsopgang gaan kijken op de bromo vulkaan .
Het was er erg koud iedereen had dikke jassen en mutsen aan verder was erg druk lijkt of heel indonesie daar was.
Toen de zon opkwam wat erg mooi was was het gelijk warm aan het worden.
Na de zons opkomst gingen we met de jeep naar de krater rand rijden moesten het laatste stukje gaan lopen maar je werd gelijk overvallen mannen met paarden zodat je niet hoeft te lopen dat deden we niet.
Toen je aan het lopen was kreeg je gelijk heel veel stof naar binnen dus je had gelijk ontbeten.
Toen we boven met heel veel trappen liepen en stofgehapt konden we eindelijk genieten van de krater die stoomde.
daarna gingen we weer met de dezelfde trap naar beneden en liepen naar de jeep weer terug en gingen we weer naar het hotel terug om te ontbijten en te douchen.
Na een beetje gelaxt te hebben gingen met onze eigen chauffeur gingen we weer verder en gingen we wisata madakaripura watervallen.
kregen wij een lokalen gids mee die loosde door door de rivier en gladde stenen tot we bij de water val was en pocho aan moest om een beetje droog door de waterval heen kon.
Toen we klaar waren gingen we de dezelfde tocht terug naar de uitgang en bedankte de gidsen met een fooi en gingen weer verder naar naar het hotel toen we aan kwamen hebben we afscheid genomen van onze chauffeur en ingecheckt.
Daarna gingen we dineren in het restaurant en weer vroeg naar bed morgen weer heeel vroeg op om naar Brunei te en dan hebben we indonesie gehad.

image

vulkaan

image

image

image

image

image

image


dag 10 Kelud vulkaan

Geplaatst op door Augusta

Vaandag hadden we de dezelfde chauffeur als gisteren en bracht ons vanaf het hotel naar Kelud vulkaan je liep door een tunnel naar de rand van de krater toen we daar aan kwamen was doorgang van de rand van de krater gesloten,dus konden we er niet heen erg jammer.
Toen liepen we terug en Jan ging met de naar een uitzichtje te kijken,ik bleef beneden op een zitten wachten.
Toen liepen we weer terug naar busje en gingen we weer een flink stuk rijden tot we naar een restaurant gingen om te lunchen.
Daarna weer een flink rijden tot we in donker in Bromo aan kwamen.
Toen we in het hotel aankwamen gingen we eten in het restaurant van het hotel.
Toen zijn we naar bed gegaan morgenochtend heeel vroeg om naar de zonsopgang te kijken.

image

vulkaan


dag 9 tempels

Geplaatst op door Augusta

Vandaag hadden we een prive chauffeur die bracht ons sukuh en seto tempels twee kleine tempels hoog in de bergen.
Na de tempels gingen we lunchen we zouden nog waterval bekijken die hebben we overgeslagen omdat anders telaat aan kwamen in het hotel in het plaatsje Kederi.
Daarzijn we in het hotel gaan eten en gingen vroeg slapen we voelde ons nog niet lekker van diaree.

image

image

image

image


dag 8 prambana tempel

Geplaatst op door Augusta

Vandaag hoefde we niet zo vroeg op gingen we naar
een temel complex prambanan deze lijkt een beetje op ankor watt in cambodja.
Daarna ginen een stukje lopen naar iets kleiner complex de candi sewu( tempel) daar waren iets sneller door heen en gingen we naar het hotel terug lopen.
Toen we aan kwamen gingen we even lekker relaxen op kamer tot we uit gecheckt zijn en met de taxi naar een ander hotel gingen.
Toen we aan kwamen kregen weer een welkoms drankje konden naar de kamer gaan.
Daarna gingen we naar een restaurantje om te lunchen en gingen daarna op becak een fiets waar in je voorin met z,n tweeen voorin moest gaan zitten
gingen we naar een water plaleis waar de sultan ging zwemmen met zijn vrouwen en kinderen.
Toen zijn we de stad in gegaan om te wat gaan drinken maar die bar had geen cola en prite dus zijn we verder gelopen en naar het hotel gegaan om te relaxen,
want was wel erg warm om te lopen.

image

tempel

image

image

image

image


dag 7 borobudur

Geplaatst op door Augusta

Vandaag moesten we heel vroeg op om de zonsondergang vanuit borobudur te zien , we moesten om 4.50 bij de receptie melden en kregen we een zaklantaarn en een sarong mee om die aante doen op de tempel.
Na de zons opgang werd het al gauw heet en gingen we de tempel bekijken.
Daarna gingen we naar het hotel terug om te onbijten en even te relaxen op de kamer om 12.00uur moesten we uit checken en buiten wachten er pickup om ons naar een ander hotel te brengen onderweg stopten we nog voor klein tempeltje (candie mandut) om tezien.
Daarna gingen weer verder en kwamen we bij een hotel resort aan.
Nadat ingecheckt hadden gingen we een frisse duik nemen in het zwembad.
Daarna eten in het restaurent van het hotel.
Na het eten gingen we naar een ballet show en daar hadden we een vip plaats helemaal vooraan dus we konden we goed zien.
De ballet voorstelling was erg mooi het beelde het verhaal uit prinses die onvoert werd door de prins en werd bevrijd door de apen en op het eind moest de prinses zichzelf in brand steken om te kijken of ze wel maagd was eind goed al goed kwam het weer goed.
Na de show gingen we lopen naar het hotel en gingen nog wat drinken voor ons kamer.

image

borobudur

image

image

image

image


dag 6 trein

Geplaatst op door Augusta

Vandaag gingen we met de trein naar Yogyakarta die reis duurde 7uurtjes, onder weg hebben we veel rijstvelden gezien en allerlei dorpjes en stadjes.
Toen we aankwamen in Yogyakarta namen we een taxi om naar het hotel te gaan die duurde een uur om te komen.het was totaal 40km.
Toen in het hotel aankwamen kregen wij een welkoms drankje en konden naar de kamer gaan.
We hebben ons kamer op loop afstand van de tempel Borobudur liggen dus lekker makkelijk om deze te bezoeken.
Even lekker op ons eigen terasje een dranje genomen (water) en daarna wezen een hapje eten in het restaurnt van het hotel.
Toen we gegeten hebben even een klein ronde gelopen kijken of de tempel in avond licht konden zien.
Toen zijn we naar bed gegaan morgen zeer vroeg op.

image

uitzicht trein


dag 5 vulkaan en thee plantages

Geplaatst op door Augusta

Vandaag hadden we een prive chaufeur om ons naar vulkaan Tangkuban Perahu en Kawah Domas P te gaan deze rook je al op een afstand,
Daarna bracht hij ons naar een leuk restaurantje om te gaan lunchen daar aten ieder een bord vol sate heeerlijk gewoon,
Na de lunch bracht hij ons naar een paar theeplantages, die waren de grootstse van Java.
Daarna bracht hij ons weer naar het hotel terug om een lekkere duik tenemen in het zwembad boven op het dak van het hotel.
Toen we uit gerust waren zijn we naar het zelfde restaurantje van gisteren geweest.
Toen had ik heeeeeel pittig gerecht uitgezocht waar ik tranen in mijn ogen had gekregen.

image

kraters

image

image

image

 

dag 4 naar bandung

Geplaatst op door Augusta

Vanuit singapore vliegen we in een uurtje naar bandung deze stad is erg druk met allemaal verkeer met autos en motoren.
Na aan komstomst in het luxe hotel kregen wij een gratis welkomst drankje waar we even op de hebben gerelaxt zijn we de stad in gegaan.
Daar hebben we een lekker restaurantje uit gezocht en gaan eten.
Daarna zijn we weer naar het hotel gegaan.
Om te slapen.


dag 3 door de stad

Geplaatst op door Augusta

Vandaag gingen het centrum in en gingen we de tempel sr veeramakalia bezoeken erg kleurijk van bouwstijlen.
Daarna de tempel sri mariamman bezoeken.
Daarna hebben heel veel gelopen en namen we metro naar de grootste reuzerad van de wereld dar had je groots uitzicht over de stad met hun grrote skyline.
Na de reuze rad zijn we naar Marina bay sands hotel gelopen en op het dag van het hotel zijn we naar de sky line gaan kijken en wat gaan drinken.
Savonds naar een lichtshow kijken vauit het strand toen op de metro gestapt naar indisch restaurant te gaan en op het dak te gaan tene.
Na het eten liepen we langs een leuk barretje waar lekkere live muziek hadden en toen zijn we weer terug gegaan naar ons hostelletje om na eeen vermoeiende dag te gaan slapen.

image

image

image

image

image

 

dag2 dierentuin van singapore

Geplaatst op door Augusta

vandaag gingen we naar de dierentuin van singapore daar zag je de dier soorten die je bij ons niet heeft en is de mooiste van de wereld daar leven zoals als in de natuur moest zijn.
savonds gingen daar nog een hapje eten en de een nacht safarie dat was best spannend zo in donker zag je hoe ze donker in de nacht zijn.
Toen weer met de bus naar het hostelletje terug.

image

image

image

image

 

Dag 1: vakantie vliegtuig

Geplaatst op door Augusta

Na een tijdje in het vliegtuig na 6 uurtjes van eten en drinken vliegen wij over pakistan.
Als wij naar buiten kijken is het erg donker en soms zie je wat lampjes schijnen door de wolken.
Jan zit lekker een commedie te kijken en ik zit een spelletje te doen op mijn tablet.
Ach ja je moet toch wat.
Nadat wij geland zijn in singapore liepen gelijk tegen een muur van warmte waarnaar we de metro namen naar ons hostel.
Zodadelijk gaan we naar de dierentuin.

image

Vliegtuig