De reis van 2016 naar Nicaragua, Costa Rica en Panama

Dag 20 skyline en naar huis

Geplaatst op door Augusta

Vanmorgen zijn door de stad gaan wandelen en zagen we een mooi kathedraal waar we even in zijn geweest. We zijn daarna naar de kust gelopen om de skyline te bewonderen.
Daarna zij we bij een Subway wat gaan drinken voordat we naar het hotel terug zijn gegaan om bij te komen en om daarna uit te checken. We hebben nog in de biertuin gezeten en zijn daarna met de taxi naar het vliegveld gereden waar we hebben ingecheckt om in het vliegtuig te stappen. Na een vlucht van bijna 9 uur zijn we op schiphol geland en daarna op de trein en tram gestapt naar huis.


Dag 19 Panamakanaal

Geplaatst op door Augusta

Na het ontbijt gingen we richting het metrostation om naar Panamakanaal te gaan. Toen we uit het metrostation kwamen gingen we op zoek naar de bus maar konden deze niet vinden. Ondertussen ging het nog regenen en werden we nat. We hebben maar de taxi genomen naar het Panamakanaal.
Toen we daar aan kwamen zagen we een heel groot vrachtschip in de ‘smalle’ sluis liggen. Deze werd door een paar wagentjes langzaam mee getrokken door de sluis heen.
Een indrukwekkend staaltje werk! Vanuit een hoger platform kon je het proces heel goed zien. Na een half uurtje gingen we een film bekijken over het geschiedenis van het kanaal en we gingen we naar het museum toe over de geschiedenis van het kanaal. We kochten wat souvenirs gekocht en daarna weer naar hoger platform om verder naar het proces tezien. We namen een broodje en capuchino.
Terug op het platform zagen we wat kleinere boten door de kanaal gaan.
Daarna zijn we met de bus naar het metrostation gegaan en naar hotel gegaan om te zwemmen in het zwembad en te relaxen en hebben bij het zwembad een biertje genomen. Daarna zijn we gaan eten bij restaurant Beirut. We hebben bij een mini super wat pilsjes gehaald en deze opgedronken op onze kamer en zijn toen lekker slapen.


Dag 18 Naar Panama

Geplaatst op door Augusta

Vanmorgen hebben we rustig kunnen ontbijten en konden van het uitzicht genieten. We zagem een toekan soort in een boom zitten. Daarna zijn we naar het vliegveld gereden en hebben de auto ingeleverd bij het verhuurbedrijf. We werden met met een shuttle busje naar het vliegveld gebracht waar we wat hebben gegeten. Na een vlucht van anderhalf uur waren we geland en namen we de taxi naar het hotel. We zijn wezen eten bij de Italiaanse restaurant en namen we een pizza en biertje.
Daarna gingen we naar het hotel terug.
We kochten biertjes en zijn terug gegaan naar onze kamer.


Dag 17 trail en vlindertuin

Geplaatst op door Augusta

Vanmorgen zijn we na het ontbijt weer verder gereden om naar Rainforest Hacienda Abru te gaan en hebben daar eerst een trail gelopen van 3km. Daarna zijn we wezen uitpuffen bij het restaurant en wat te drinken voordat we de vlinder tuin in gingen. De orideeentuin gegaan maar die viel een beetje tegen. Daarna zijn we wezen lunchen en toen zijn we weer verder gereden naar onze laatste bed en breakfast. Daar hebben in het zwembad een frisse duik genomen en daarna zijn naar een restaurantje gegaan om te dineren. Na het diner zijn we weer terug gelopen. We zaten net voor onze kamer toen we rook zagen. Eerst dachten aan een flinke barbecue, maar bleek dat er bosbrand was en moesten wij met al onze bagage en de auto evacueren. De brandweer kwam twee uur later.
Na de brand was geblust konden we weer terug en lekker slapen.


Dag 16 dolfijnen en orka’s

Geplaatst op door Augusta

Vanmorgen werden we wakker van het geluid van de brulapen. Voor het ontbijt zagen we een groep capuchino apen voor onze veranda capriolen uithalen. Na het ontbijt zijn we met de auto naar Uvita gereden waar de walvissafari zou starten. Daar stapte we in het bootje om de zee op te gaan en onderweg zagen we eerst een groep dolfijnen met babies zwemmen. Na een tijdje op zee varen zagen we een grote groep orka’s zwemmen. Even later we zagen een grote tonijn 2 meter omhoog uit het water springen op vlucht voor de orka. Na de toer gingen we met de auto naar onze hotel toe om te lunchen.
Na de lunch zijn we gaan relaxen, zwemmen e.d.
Daarna zijn gaan dineren en na het diner nog even relaxen en dan naar bed.


Dag 15 snorkelen

Geplaatst op door Augusta

Vanmorgen moesten we vroeg opstaan om te gaan ontbijten want we moesten om 7:00 uur met de auto naar Sierpe rijden waar de boot voor de snorkeltrip zou vertrekken. We gingen met een bootje eerst over een rivier varen. Onderweg zagen we een grote groep brulapen en ook nog doodskopaapjes in boom rare capriolen uit halen. Na stuk door ge varen te hebben kwamen we bij een stuk open zee waar we dwars door de branding heen moesten. Op weg naar het eiland Canon zagen we dolfijnen vlak bij onze boot zwemmen en even later zag we een schildpad zwemmen. Bij het eiland aangekomen gingen we in de open zee snorkelen. Ik heb heel veel mooie vissen gezien, een haai en een paar roggen.
Toen zijn maar het eiland gevaren voor een relax moment op het strand.
Daarna zijn we weer gaan snorkelen en zagen een ander soort rog en weer wat mooie vissen. Onderweg naar het schiereiland zagen we 3 schildpadden zwemmen. Bij de monding van de rivier zijn we wezen lunchen en daarna zijn we door een stuk mangrovebos heen gevaren voordat we terug gingen naar Sierpe. Met de auto reden we weer terug naar het hotel om een drankje te nemen en te dineren.
Daarna gingen weer terug naar onze kamer en toen naar bed.


Dag 14 dieren opvang

Geplaatst op door Augusta

Vanmorgen zijn we 7:00 gaan ontbijten om daarna weer 3km langs het strand naar de parkeerplaats te lopen waarna we onze bagage hebben opgepikt.
Daarna reden we de lange rit weer terug naar Puerto Jiminez waar we eerder waren om geld te pinnen. Na een lange rit en zijn bij een dierenopvang gaan lunchen en daarna hebben we een rondleiding gehad in de opvang. Na de rondleiding hebben we ons hotel opgezocht en lekker bij het zwembad vertoeft. In de avond zijn we wat wezen drinken voor het diner. Daarna ons bedje opgezocht.


Dag 13 niets doen bij het strand

Geplaatst op door Augusta

Vanmorgen zijn we vroeg opgestaan om de vogeltoer te doen, maar dezelfde toer te zijn als de avondtoer welke we al hebben gedaan hadden. Dus die hebben we geskipt en zelf maar even wandeling gemaakt over het strand en een stukje over de ‘self guided trail’ gaan lopen hopende wat apen te zien.
Daarna zijn we gaan ontbijten, hebben wat gezwommen en na de lunch weer hetzelfde gedaan. Na het diner zijn we op de veranda gaan relaxen en toen naar bed.


Dag 12 regenwoud

Geplaatst op door Augusta

Na het ontbijt hebben we gerelaxt en wat gezwommen in de zee. Daarna zijn we gaan lunchen en na de lunch zijn we het regenwoud ingegaan. We moesten tot 200 meter boven de zeelevel lopen. Was wel erg zweten. Dan weer naar beneden lopen. Daarna zijn we eerst wat gaan drinken en hebben een lekker frisse douche genomen.
Daarna zijn wezen dineren en hebben op de veranda gezeten. Toen lekker gaan slapen.


Dag 11 papagaaien en avondtoer

Geplaatst op door Augusta

Na wat uitgeslapen hebben zijn we bij een lokaal restaurantje gaan ontbijten. Onderweg hoorden we wat gekrijs en zagen we aras papagaaien in een boom zitten. We verlieten de hostel en zijn in de stad wat boodschappen gaan doen en Jan heeft geprobeerd om te dollars te pinnen wat niet lukte.
Na een lange rit kwamen we bij een drop-off om je bagage te dumpen, deze ging met paard en wagen naar de lodge toe en wij gingen via een trail van 3km lopen naar de lodge. Toen we aankwamen kregen we een lekker verse ananas drankje.
Daarna hebben we bij de tent wat gerelaxt en op de veranda gezeten.
Daarna hebben we heerlijk gedineerd en na de diner gingen we een avondtoer doen. We zagen wat krabben, een gordeldier, kakkerlakken en wat spinnen.
Na de toer zijn we wat gaan drinken en dan naar bed.


Dag 10 quetzal en kajakken

Geplaatst op door Augusta

Van morgen moesten om 5.30 bij een brug aanwezig zijn voor ons vogeltoer. We gingen de nationaal vogel van Costa Rica, de quetzal, spotten en hebben meerdere quetzals gezien.
De meesten zag je door een speciale scoop de vogels van dichtbij.
Na de toer gingen we ontbijten en na het ontbijt gingen we uitchecken en gingen verder met lange rit van totaal 265 km met vele bochten in de bergen naar het schiereiland Osa.
Toen we aan in het hostel aankwamen zijn we het strand op gegaan en even pootje gebaad. Toen zijn we gaan kajakken met een gids. Over een baai kajakten we naar een stukje mangrovebos. De Kayak werd over een stukje duin gesleept waar we wat fruit gegeten hebben. Daarna zijn we de oceaan opgevaren. Onderweg zagen we dolfijnen zwemmen. Toen de toer was afgelopen zijn we naar het hostel gelopen om te douchen en daarna zijn we een hapje wezen eten in het restaurant aan de zee.
Daarna zijn we naar hostel terug gegaan.


Dag 9 nationaal park en luiaard

Geplaatst op door Augusta

Na het ontbijt gingen zijn we vroeg naar het park gereden. Daar zijn we met een gids luiaard gaan spotten. We zagen zagen 2 luiaards, groep capuchino apen, brulapen, leguanen en hagedissen.
Na de toer zijn we naar de supermarkt gegaan en hebben een (nep)luiaard gekocht.
Na het uitgecheckt zijn we naar de Supway geredem voor een broodje.
Na de lunch zijn we 141 km de bergen in gereden om naar ons hotel te gaan waar we een klein stukje bij de rivier hebben gewandeld en op de veranda een snackje hebben genomen.
Daarna zijn we in het hotel gaan eten. Ik heb trout, een soort vis, gegeten en Jan heeft kip gegeten.
Daarna zijn ons bedje opgezocht.


Dag 8 rustige dag

Geplaatst op door Augusta

Na het ontbijt gingen we rustig uitchecken en voor een lange reis naar de kust. Onderweg gingen even stoppen om via een brug naar de krokodillen kijken. Daarna gingen weer verder en gingen onderweg een broodje eten bij een Subway voordat we ons hotel op zochten.
Daar hebben we wat gerelaxt.


Dag 7 zipline, hangende brug

Geplaatst op door Augusta

Na het ontbijt ging Jan naar de lokatie waar ze zipline organiseren terwijl ik wat ging wat relaxen op de veranda en ging ik de omgeving van het hotel verkennen.
Toen Jan terug kwam van de zipline zijn naar de hangende bruggen gegaan waar we ween wandeling gemaakt hebben.

Na de wandeling van de hangende bruggen gingen daar wat eten en toen zijn we weer terug gegaan om ons om te kleden voor te zwemmen bij de waterval.
Toen zijn we we weer terug naar de hotel gegaan en heeft Jan nog een duik genomen in het zwembad van het hotel. Ik moest even bij komen van de wandelingen om weer fit te zijn voor een avond wandeling. Daar hebben we verschillende soorten kikkers gezien, een slang en verschillende spinnen.
Na de toer zijn we wat gaan eten dichtbij het hotel.
Daarna weer terug gegaan om even wat relaxen.

Jan: Na het ontbijt werd ik opgehaald voor de zipline luxe / canony tour. Vanaf het kantoor van de organisatie werden de deelnemers van verschillende tours met een bus vervoerd naar de eerste zin link. Andere tours liepen naar andere zit linea terwijl onze groep van 7 begonnen met de zipline link langs een waterval. Bij de tweede zit live konden we waterval welke we later op de zelf zouden bezoeken zien. Met hoge snelheid zoende ik over de boomtoppen diep onder mij. Best cool!
Na 7 zipline lines werden terug gebracht naar het kantoor en met een busje naar het hotel.


Dag 6 boottocht, grotten en hotsprings

Geplaatst op door Augusta

Na het ontbijt gingen met een paar andere mensen een boottocht maken over de rivier.
Langs de kant van de rivier zag heel veel kaaimannen en heel veel verschillende vogels. We zagen na een tijdje een grote groep brulapen die rare capriolen uit haalden en zagen een moeder brulaap met een baby op haar rug.
Na de tocht gingen we terug om uit checken en reden we naar de grotten te gaan om daar een grottentoer te doen.
In de grot liep je in de rivier door nauwe spleetje. Even later kwam je bij een waterval en liep er door heen, dus we werden erg nat. In de grot zag je stalagmieten en ander gesteente.
Was erg mooi maar wel vermoeiend. Na de toer gingen we onderweg nog geld trekken en wat souvenirs kopen voordat we naar het hotel toe reden.
Daarna gingen we naar de hotsprings toe om te badderen. We namen cocktail en na een uurtje gingen gingen we eten. Na het eten gingen verder met badderen.
Daarna gingen we weer terug en doken we het bedje in.


Dag 5 koe melken, Las Pailas Loop, hotsprings

Geplaatst op door Augusta

We moesten vroeg opstaan om de koeien te melken. Na het ontbijt gingen de Las Pailas Loop doen. Dit moest vroeg omdat het anders te warm werd.
Daar zag je allemaal vulkanische blubber poelen.
Daarna reden we naar de hotsprings toe om te badderen en we hebben ons ingesmeerd met een soort modder welke 10 minuten moest opdrogen voordat we de modder in de rivier konden afspoelen; wel wat koud.
Daarna hebben de Subway opgezocht om een broodje te eten en wat boodschappen gedaan voordat we weer verder reden naar ons volgende hotel. Jan heeft nog en frisse duik in het zwembad genomen. Daarna ons klaar gemaakt voor diner en de avond wandeling.


Dag 4 grens Costa Rica en waterval

Geplaatst op door Augusta

Vanmorgen zijn we na het ontbijt naar de grens gereden om naar Costa Rica. Voor de grens moesten we de auto inleveren. Eenmaal in Costa Rica hebben weer een andere auto opgehaald.
Daarna zijn we bij een Subway een broodje gaan eten en na de lunch gingen we naar een waterval toe. Daar kon je heerlijk zwemmen bij en onder de waterval. Na het zwemmen zijn we naar het hotel gegaan en hebben daar gedineerd.
Daarna zijn we naar de kamer gegaan en heerlijk te relaxen.


Dag 3 vulkaanboarden en kratermeer

Geplaatst op door Augusta

Vanmorgen moesten we vroeg op staan om om 7:00 uur naar het kantoor van Sonata te gaan waar men vulkaanboarden organiseren.
We werden daar met een busje opgepikt en reden naar de voet van de vulkaan, ik bleef achter en Jan ging met een paar andere naar de top lopen. Daarna ging hij met soort houten board naar beneden suizen.
Daarna reden we terug met het busje naar Leon en gingen naar een restaurantje zoeken om te lunchen. Vervolgens haalde we de auto open en reden we verder. We gingen ergens aan het kratermeer wat drinken om van het uitzicht tegenieten. Daarna zijn we naar de hostel gereden aan het kratermeer.
Daarna hebben in het meer heerlijk gezwommen en op het terras een drankje genomen en gegeten.

Jan: De wandeling naar de kraterrand was behoorlijk pittig. Het pad was goed te doen maar met name het board was lastig. Niet alleen het gewicht maar met name de windvlagen vermogen, en er stond boven een zeer sterke wind, maakte de klim lastig. We werden beloond met een uitzicht op een kleurrijke krater met hier en daar wat stoom. Het vulkaanboarden was een leuke ervaring wat de klim ruimschoots goedmaken. De snelheid kon bepaald worden door met de voeten af remmen met een regen van kleine lavasteentjes als gevolg. Het is een aanrader!


Dag 2 vulkaan en Leon

Geplaatst op door Augusta

Na het ontbijt namen we een transfer naar het vliegveld om de auto op te halen. Daarna zijn we naar de vulkaan Masaya gereden en hebben we een wandeling langs de krater liepen. Ne een stukje rijden gebruikten we de lunch bij een Subway. Daarna zijn we naar de stad Leon gereden om ons in het hotel te vestigen. Daarna zijn we de stad in geweest om de kathedraal en kerken te bezoeken voor het donker werd en toen zijn we een restaurantje op gaan zoeken in de omgeving. Na het etentje zijn we nog ergens wat gaan drinken voordat we naar het hotel gegaan voor een goede nachtrust.


Dag 1 het vliegveld van Panama

Geplaatst op door Augusta

Vanmorgen vroeg vertrokken om naar schiphol. De vlucht ging met een vertraging van 20 minuten weg. We vlogen we via Wales naar Panama. Na een lange vlucht van 11 uur vliegen zitten we nu te wachten om weer aan boord tegaan om naar Nicaragua te gaan. Het was een lange dag.

Panama City

Panama City