2000 jaar geschiedenis

Dag 1, donderdag 14 september 2006, zie overzicht route
Eerst bewolkt, later steeds heftiger regen, na 21:00 droog. Warm.

Naar het snel droppen van onze bagage (slechts één tas) namen we een kop koffie. De vlucht vertrok keurig op tijd. Tot onze blijdschap verzekerde de Transavia gezagsvoerder de passagiers dat het weer deze dag, in tegenstelling tot de 'oude' voorspellingen droog zou blijven en zelfs vrij zonnig. Aangekomen was het bewolkt. Na het trekken met de Visa creditcard van de treinkaartjes uit een automaat konden we gaan wachten op de trein. De treintijden op het bord was van een uur daarvoor. Om 10:38 konden we vaststellen dat de trein van 10:05 nooit was komen opdagen. Op het station Termini was het een stevig stuk lopen naar het busstation waar we direct in de expresbus 40 konden stappen.

Het inchecken in het hotel ging snel zodat we vlot de wandeling langs oude ruïnes naar het Colosseum waardering 9 konden starten. Eenmaal binnen begon het te sputteren en toen we het indrukwekkende gebouw, toch groter dan verwacht, verlieten hadden zat er niets anders op dan een paraplu te kopen van één van de vele (slimme) verkopers. De wandeling terug ging door de overblijfselen van het oude Rome terwijl het steeds harder begon te plenzen. Na het aantrekken van droge kleren in het hotel kozen we een restaurant om de hoek voor een uitstekende maaltijd. Rond 21:00 werd het droog en verkenden we de natte straten van het centrum.

Van welke stad de gezagsvoerder van Transavia de weersverwachting voor zich had zal wel altijd een raadsel blijven, gelukkig lande hij wel op het goede vliegveld.