Fontana di Trevi en Trastevere

Dag 3, zaterdag 16 september 2006, zie overzicht route
Regen en koel. In de middag soms even droog, later een heftige bui, later in de avond voornamelijk droog.

Na het bezoek aan Galleria Collona dicht bij het hotel begon het licht te regenen. Fontana di Trevi waardering 9 is zonder meer de mooiste fontein die we ooit gezien hebben. Na nog wat kunst gezien te hebben liepen we langs de bijzonder mooie Colonna Antonina in gestage regen richting de markt Mercato delle Stampe wat mogelijk door de regen nauwelijks bestond. Het natte Piazza del Popole en de Spaanse trappen waren niet leuk in de regen waarna we maar zuidwaarts liepen. Hoewel bij de ingang van Galleria Spaada wel degelijk stond dat ze open waren bleek het museum tot 15:00 gesloten te zijn.

In Trastevere werd het zo af en toe een eventjes droog. In Santa Cecillia was een trouwerij gaande zodat we deze niet indrukwekkende kerk alleen vanuit de ingang konden bekijken. Santa Maria in Trastevere was daarentegen wel de moeite waard. Na een kort bezoek aan het hotel bezochten we Capitonline Hill waar juist 6 bruidsparen de foto's aan het nemen waren na een zware bui. Vanaf de heuvel hadden we een mooi uitzicht op de oude ruïnes. Via het eiland Isola Tiberina kwamen we terug in de wijk Trastevere waar het weer begon te regenen. Het restaurant wat we uitkozen was een uitstekende keuze met leuke bedienen en prima eten.

Met onze magen goed gevuld bezochten we het gezellige centrum van Trastevere waar we alvorens de terugtocht naar het hotel nog eens een terras pikten.