De restjes

Dag 5, maandag 18 september 2006, zie overzicht route
In de ochtend volop zon en aangenaam warm, in de middag een plensbui en hier en daar wat regen, in de avond dreigend maar bijna droog.

Voor het hotel stapten we in bus 4 naar het station Termini waar vandaan het nog een klein stukje lopen was naar de grote kerk Santa Maria Maggiore. Iets verder lag de kerk Santa Prassede met veel Mozaïek. Na het nuttigen van een koffie op een terras op Piazza dell Esquilino bezochten we het oude kerkje Santa Pudenziana. Langs een kleine markt liepen eindelijk in de zon we naar Piazza della Republica waar we de metro namen naar de Spaanse Trappen in de zon. Bovenaan kochten we van een eetkar een bijna warme pizza welke op de trappen opaten terwijl de donkere wolken boven ons zich verzamelden. Vervolgens liepen we terwijl het steeds harder begon te regenen door het park Pincio naar Piazza del Popole voor een half kopje "Americano" koffie van 4,90 euro op een volgepropt terras.

Met de metro ging het naar Barberini waar we de aparte van schedels en botten gemaakte kunstwerken uit Crypt of Santa Maria della Concezione bezochten. Shoppend gingen we terug naar het hotel om daarna net voor sluiting het grote monument Vittoriano te bezoeken. Terwijl de lucht weer onheil voorspelde liepen we naar Trastevere voor een fles bier (slechts 2,30 euro dit keer) op een terras en in het centrum een matige maaltijd met onvriendelijke bediening. Vreemd was ook dat op hetzelfde terras als zaterdagavond er nu een vaste euro pp bij de rekening op kwam.

Omdat de tram niet meer bleek te rijden besloten we maar lopend naar het hotel terug te gaan.